Veel werk voor Sven Vermant en Waasland-Beveren

© Belga Image
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Linksachter Demir verlengt zijn contract niet, Isaac Thelin keert terug naar Anderlecht, met Chelsea moet worden gepraat over een verder verblijf van Angban, Ryan Mmaee mag terug naar Standard en Rudy Camacho wil naar Canada: er is werk aan de winkel op de Freethiel.

Een twaalfde plaats, dat werd het uiteindelijk voor Waasland-Beveren, dat dit seizoen in de reguliere competitie mooi voetbal bracht, maar gaandeweg aan kwaliteit inboette, toen clubs als Oostende, Anderlecht en Genk er sleutelfiguren kwamen weghalen. Vooral na de winterstop moest de kern met steeds wisselende omstandigheden afrekenen en werd het aanvallend wat minder.

Wat nu op de plank ligt, is een pak werk. Met Anderlecht is er al een akkoord over het verder uitlenen van Davy Roef volgend seizoen, deze week moet de doelman laten weten of hij blijft.

Thelin doet dat niet, hij keert terug naar Brussel. Ryan Mmaee blijft ook niet, hij keert terug naar Standard. Met Chelsea wordt bekeken of Victorien Angban langer op de Freethiel mag blijven. Verlengt zijn aflopend contract zeker niet: Erdin Demir, de Zweedse linksachter. Ook daar is een vacature.

De vraag is ook hoe Rudy Camacho gaat reageren op de immense kloof, zo groot als de afstand tussen Canada en België, die er gaapt tussen het bod van Montreal en de vraagprijs van Waasland-Beveren. De Fransman van 26 was einde contract, maar in zijn verbintenis is een optie gelicht, zodat hij in principe een jaar langer moet blijven. Hij kan in Canada behoorlijk meer verdienen, maar Montreal wil hem nagenoeg gratis overnemen. En dat weigeren de Oost-Vlamingen. Verwacht wordt dat Camacho zich niet zomaar neer zal leggen bij de feiten, maar ook dat het Canadese verhaal zal uitdoven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content