Marc Sluszny verbetert wereldrecord verticaal lopen (video)

26/06/12 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

Bron: Sportmagazine

Belgische stuntman breidt indrukwekkend palmares uit.

Marc Sluszny verbetert wereldrecord verticaal lopen (video)

© Belga

Atleet Marc Sluszny heeft in Brussel het wereldrecord Vertical Run veroverd. De Belgische stuntman liep met behulp van een touw langs de gevel van de Belgacom Torens 100 meter loodrecht naar beneden in een tijd van 15 seconden 56 hondersten. Dat is een verbetering met 19 seconden van het vorige record dat op naam stond van de Zweedse avonturier Tony Berglund.

Honderden kijklustigen woonden de Vertical Run van de 50-jarige Antwerpenaar bij. Bij zijn eerste van drie pogingen was het al raak.

Sluszny was duidelijk opgetogen na zijn prestatie. "Een moeilijk moment was om vooraf de juiste positie te vinden en mijn evenwicht te behouden. De afdaling kon ik volledig geconcentreerd aanvatten. Dankzij de weergoden is het perfect verlopen", aldus Sluszny.

Specialist in extreme sporten

Sluszny, die anderhalve maand trainde voor zijn recordpoging, omschreef het vooraf als een van de extreemste uitdagingen die hij ooit ondernam. Hij is een specialist in extreme sporten en heeft in het verleden al meerdere records gevestigd.

Hij zwom het Kanaal over en behaalde onder meer een wereldrecord bungeespringen uit een luchtballon en een hoogterecord zweefvliegen boven de Andes. Vorig jaar bracht de avonturier nog een film uit over zijn duikavonturen met witte haaien.

Sluszny heeft al een nieuw plan. "Ik ben vorige week in Frankrijk geweest voor een ontmoeting met Pascal Bernabé, een Franse diepzeeduiker die een duikrecord van 330 meter op zijn naam heeft staan. Het is bijzonder wat hij gedaan heeft, maar ik weet nog niet of ik hetzelfde ga doen. We zien wel." (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners