#AdoptUnBelge: inwoners Lille gevraagd om Belgen onderdak te bieden na kwartfinale Rode Duivels

28/06/16 om 20:00 - Bijgewerkt om 19:59

Belgische internetgebruikers roepen de inwoners van Lille, waar vrijdag de EK-kwartfinale Wales-België wordt gespeeld, op om een van de talrijke supporters van de Rode Duivels onderdak te bieden.

#AdoptUnBelge: inwoners Lille gevraagd om Belgen onderdak te bieden na kwartfinale Rode Duivels

Belgen zoeken een slaapplaats in Lille © Belga Image

Ze doen hun oproep via de hashtag #adoptunbelge (adopteer een Belg). De initiatiefnemers beklemtonen dat talrijke Belgen naar Lille willen gaan om de nationale ploeg te steunen. In het Stade Pierre Mauroy kunnen 50.000 voetballiefhebbers terecht, maar in de stad zelf worden ook duizenden Belgen zonder ticket voor de match verwacht. De hotels in Lille zijn volgeboekt, maar de fans willen graag ter plaatse kunnen blijven slapen, met het oog op de vermoedelijke alcoholconsumptie.

Hoewel de oproep massaal wordt gedeeld - zoals door de Franse minister van Sport - en sympathiek wordt bevonden, zijn voorlopig nog maar weinig echte voorstellen gevolgd. (Belga/KVDA)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners