Afghaanse jongen (5) krijgt gesigneerd truitje van Lionel Messi

© Belga Image

Murtaza Ahmadi heeft een gesigneerd shirt en bal van de Argentijns stervoetballer Lionel Messi gekregen. De vijfjarige Afghaanse jongen werd een internethit nadat er in januari foto’s van hem in een zelfgemaakt shirt van de topvoetballer op Facebook verschenen.

Het was UNICEF, de organisatie waarvan Lionel Messi ambassadeur is, dat ervoor zorgde dat de cadeaus bij Murtaza Ahmadi terechtkwamen. De vader van de jongen heeft al laten weten dat zijn zoon blij is met het shirt.

‘Een vrouw die bij UNICEF werkt zocht enkele dagen geleden contact met ons. Ze vertelde dat Murtaza een cadeau kreeg van Messi. Mijn zoon is zeer blij met de geschenkjes.’

Murtaza Ahmadi
Murtaza Ahmadi© Belga Image

Murtaza Ahmadi raakte in sneltempo beroemd op het internet nadat buren foto’s van de jongen op Facebook plaatsten.

Ze hadden gezien dat het voetballertje een plastic zak in de blauw-witte kleuren van de Argentijnse nationale ploeg droeg, dat was omgetoverd in het shirt van zijn idool.

Met zwarte stift was het rugnummer tien en de naam Messi op het zakje aangebracht.

Afghaanse jongen (5) krijgt gesigneerd truitje van Lionel Messi
© Belga Image

‘Het idee kwam van zijn oudere broer Hamajun’, vertelt zijn vader Arif Ahmadi. ‘Murtaza wou heel graag een shirt, maar we konden er geen vinden. Hamajun kwam dan met het zakje thuis en maakte er het shirt van.’

Ondertussen stelden de Afghaanse voetbalfederatie en de Spaanse ambassade in Kaboel alles in het werk om een ontmoeting tussen de jongen en zijn idool te regelen. Maar voorlopig is het nog niet duidelijk of die ontmoeting er komt. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content