Philipp Lahm blijft ook na het voetbal succes nastreven

© BELGAIMAGE

De 34-jarige Duitse oud-international probeert ook na het topvoetbal maximaal rendement te halen uit het zakenleven.

Nadat hij lange tijd over gouden voeten beschikte, blijft Philipp Lahm ook na zijn topsportcarrière zijn gevoel en vooral zijn juiste zakenverstand volgen. Het maakt dat ze in Duitsland ondertussen al weten dat de gewezen rechterverdediger, door Pep Guardiola op het einde van zijn loopbaan succesvol omgevormd tot controlerende middenvelder, ook dé man is met de gouden handen.

Want er wachten traditiebedrijf Schneekoppe, gespecialiseerd in natuurvoeding en muesliproducten, ongetwijfeld rooskleurige tijden nu Lahm daar als belangrijkste (meerderheids)aandeelhouder werd voorgesteld.

Woelig water

De details van de deal werd heel kort vermeld. De gewezen prof, die in 2014 (onverwacht) stopte als international en in 2017 even abrupt zijn schoenen aan de haak hing bij Bayern München, had al enkele jaren aandelen in Schneekoppe. Maar dat gold evenzeer voor het even traditierijke Sixtus, een reinigingsmiddelenproducent met hoofdzetel in Beieren.

Bij Schneekoppe komt Lahm in de plaats van Gerald Wagener, nadat die zich als voormalig meerderheidseigenaar terugtrok. Door de overname van diens aandelenpakket steeg de invloed van de voormalige Duitse international van 30 naar 75,1 procent.

De afgelopen drie jaar geraakte Schneekoppe in woelig water en diende financieel zwaar te saneren. Vooral inzake prijszetting is er te veel concurrentie op de markt, zeker tegenover de groothandels en supermarkten. De omzet daalde ondertussen tot onder de 10 miljoen euro, voor de meer dan 120 producten (olie, muesli, lijnzaad, gebak, noten, etc.) die worden verhandeld.

Strategisch inzicht

Gezonde voeding én lichamelijke verzorging, de topprofessional bij uitstek koos dus niet zomaar lukraak zijn toekomst. Lahm blijft een eergevoelig persoon, die zich altijd onderscheidde door zijn reflectievermogen en strategisch inzicht. Dat doet hij nu dus ook als jonge en beginnende ondernemer.

Als een van de beste rechterverdedigers ooit ter wereld hoopt Lahm nu maximaal gebruik te maken van de rust en focus die hem als topsporter zo sterk vooruit hielp, veel respect én een mooi palmares opleverde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content