Vincent Kompany behaalt Master in Business Administration

© Belga Image

Vincent Kompany kwam de voorbije maanden voornamelijk met blessurenieuws in de media, maar deze ochtend viel er toch nog eens positief nieuws voor de City-kapitein te rapen.

De Manchester Business School (MBS) bevestigde dat Kompany deze maand afstudeerde als Master in de Business Administration.

Kompany ontving een ‘merit grade’ op zijn examens en een onderscheiding voor zijn eindwerk waarin hij bestudeerde hoe Premier League-clubs kunnen profiteren van het thuisvoordeel en daar wedstrijdbepalende verbeteringen uit kunnen halen.

Op de website van de MBS toonde Kompany zich erg trots. ‘Onderwijs is altijd belangrijk geweest in mijn leven. Mijn moeder gaf me dat als kind al voortdurend mee. Dit diploma voelt dan ook als een eerbetoon aan mijn moeder.’

‘Als profvoetballer wordt het beheren van je eigen financiën al een beetje een business’, vervolgde de verdediger. ‘Ik vond het belangrijk te begrijpen wat mijn boekhouder me vertelde en dat ik een eigen businessplan kon ontwerpen. Ik ben altijd al een ondernemer in hart en nieren geweest en zakendoen heeft me altijd geïnteresseerd.

‘Het is mijn doel om zo lang mogelijk te blijven voetballen, maar in de toekomst wil ik de combinatie van deze academische opleiding en mijn ervaring als profvoetballer graag gebruiken.’

Partner Content