Mexico wint van Kameroen met 1-0

© BELGAIMAGE

In zijn eerste wedstrijd in groep A heeft Mexico gewonnen van Kameroen met 1-0.

Mexico heeft in Natal zijn eerste wedstrijd in groep A met 1-0 gewonnen van Kameroen. De stand bij de rust was 0-0. Peralta (60.) maakte de enige treffer van de partij.

In het Estadio das Dunas eiste de Colombiaanse scheidsrechter Wilmar Roldan, net als de Japanner Yuichi Nishimura in Brazilië-Kroatië (3-1), de hoofdrol op in de eerste helft. Zo keurde hij twee doelpunten van de Mexicaan dos Santos (11. en 29.) onterecht af wegens buitenspel. De Kameroeners zetten hier een terecht afgekeurde treffer en een reuzenkans voor Eto’o, die echter over en naast werd besloten, tegenover.

In de tweede helft lieten beide teams het tempo zakken. De troepen van Miguel Herreran kwamen in de 60e minuut dan toch op voorsprong. Dos Santos sneed door de defensie, maar besloot op doelman Itandje. In de rebound schoof Peralta de 1-0 tegen de netten.

Vier minuten voor tijd was er nog een heet standje voor het doel van Mexico. Moukandjo zette voor, maar Rodriguez voorkwam verder gevaar.

In de eerste minuut van de extra tijd kopte diezelfde Moukandjo nog op doelman Ocho, waarna de ingevallen Hernandez aan de overkant alleen voor doel over besliste.

In groep A komt Mexico samen met Brazilië met drie punten aan de leiding. Kameroen en Kroatië zijn nog puntenloos. (Belga/AVE)