Actuele Thema's »

Delano Williams: de nieuwe Usain Bolt? (video)

woensdag 20 maart 2013 om 13u40

Delano Williams © Reuters

De 19-jarige spurtbom Delano Williams blonk afgelopen weekend uit op de Jamaicaanse kampioenschappen voor junioren. Hij liep er 20.27 op de 200m, dat is twee honderdsten trager dan de besttijd van Usain Bolt als junior.

Daarnaast liep hij met 10.28 op de 100m slechts zeven honderdsten trager dan het nationaal juniorenrecord van die andere Jamaicaan, Yohan Blake.

Brits paspoort

Williams is afkomstig uit de Turks- en Caicoseilanden, ten zuiden van de Bahama’s. Hij heeft een Haïtiaanse moeder en verhuisde in 2008 naar Jamaica, toen de orkaan Ike zijn school omverblies.

Afgelopen weekend won hij als eerste niet-Jamaicaan de 100 en 200m van de nationale juniorenkampioenschappen. Vorig jaar won hij nog voor de Turks- en Caicoseilanden de 200m op het WK junioren.

Maar de eilandengroep is niet erkend door het Internationaal Olympisch Comité. Toch kan hij voor Groot-Brittannië uitkomen, omdat het eilandengebied Brits territorium is. Vorig jaar kreeg Williams een Brits paspoort, maar door een liesblessure kon hij niet zich kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Trainen met Bolt

Groot-Brittannië kijkt alvast uit naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio De Janeiro. Slechts zeven Britten hebben ooit sneller gelopen dan zijn 20.27 op de 200m. Bovendien zou Williams binnenkort meetrainen met Usain Bolt. (SC)

Bekijk hier het filmpje van zijn 200 meter (Delano in baan 5):

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren