Actuele Thema's »

Twee doden bij ongeluk tijdens Sezoensrally in Bocholt

zaterdag 19 mei 2012 om 12u23

Tijdens de Sezoensrally in Bocholt zijn twee deelnemers om het leven gekomen. De rally is stopgezet.

Sezoensrally 2011 © Belga

Een van de slachtoffers overleed onderweg naar het ziekenhuis in de ziekenwagen. Zijn zwaargewonde teamgenoot werd met een helikopter overgebracht naar een Hasselts ziekenhuis, maar is daar intussen ook overleden. Het gaat om een rallyteam uit de streek, bevestigt de politie Noordoost-Limburg.

Boom

Het ongeval gebeurde rond 10 uur zaterdagmorgen op de kruising van de Vosheuvelstraat met de Pluimertenweg. Er zouden geen toeschouwers gewond zijn geraakt.

"Het ongeval gebeurde tijdens de tweede klassementsrit, dadelijk na een jump", legt adjunct-wedstrijdleider Rudi Deckers uit. "De rijder verloor de controle over het stuur en reed tegen hoge snelheid op een boom. Het veiligheidsplan is meteen in werking getreden, de hulpdiensten waren snel ter plaatse. De wagen heeft heel even vuur gevat maar de stewards wisten de brand onmiddellijk te blussen. Een interventieteam heeft de rijder en co-rijder uit de wagen bevrijd." (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

mijoen | 21 mei 2012

Het is spijtig voor de verongelukten en hun nabestaanden. Wordt het geen tijd om ons af te vragen of de rally'sport' nog wel thuishoort op de openbare weg en in de natuur, altijd met toeschouwers in de buurt? In Franfrijk zijn er trouwens vorig weekend ook slachtoffers (toeschouwers) gevallen bij een rally.

Ongepast?

Hendrik Vanveldeke | 20 mei 2012

Stop met de openbare weg te gebruiken voor sport en recreatie. Autoraces horen thuis op daarvoor voorziene circuits met juiste infrastructuur en deskundig medisch personeel ter plaatse.. Mits een goed uitgekiende agenda kunnen ook de wielerliefhebbers hier hun fysiek op peil houden.Ook de zogenaamde speelstraten kweken bij kinderen verkeerde gewoonten. Vallen er niet genoeg doden in het dagelijkse verkeer ?

Ongepast?

marcusfrancus | 19 mei 2012

Arré lap, alweer enen die de zon niet in het water kan zien schijnen.

Ongepast?

chrilord1 | 19 mei 2012

weer enen die gesneuveld is op het veld van snelheid en prestige ...!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren