Actuele Thema's »

De tien best betaalde sporters ter wereld

vrijdag 14 juni 2013 om 13u57

De Amerikaanse golfer Tiger Woods staat op de eerste plaats in de lijst van best betaalde sporters.

Tiger Woods is de best betaalde sporter ter wereld. © Reuters

De Amerikanen domineren de top 100 van best betaalde sporters van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. Er staan maar liefst 63 Amerikanen in de lijst. Amper drie vrouwen konden een plaatsje in de top 100 bemachtigen: de tennisspeelsters Maria Sharapova, Serena Williams en Na Li. Dit zijn de tien best betaalde sporters ter wereld.

1.Tiger Woods

De Amerikaanse golfer Tiger Woods staat aan de top van de lijst. De 37-jarige Woods verdiende het laatste jaar maar liefst 78,1 miljoen dollar. Hij won 6 prestigieuze golftoernooien en haalde hiermee 13,1 miljoen dollar binnen. Woods krijgt ook veel geld van sponsors. Zijn hoofdsponsor Nike betaalt hem elk jaar 20 miljoen dollar.

Woods wordt gezien als een van de beste golfers aller tijden. Hij domineert al van in het begin van zijn carrière de golfsport. Zo werd hij in 1997 als jongste speler ooit de nummer 1 van de wereld.

 


2. Roger Federer

De Zwitserse tennisser Roger Federer won in zijn carrière 17 grandslamtitels. Nu moet Federer op zijn 31 jaar de duimen leggen tegen Djokovic en Nadal maar hij is nog wel de best betaalde tennisspeler. De Zwitser kreeg het laatste jaar 71,5 miljoen dollar extra op zijn bankrekening. Tien sponsors betaalden hem meer dan 40 miljoen dollar. Ook kreeg hij 14 miljoen dollar voor een exhibitietour in Zuid-Amerika.

3. Kobe Bryant

De 34-jarige Amerikaanse basketter Kobe Bryant schittert in de NBA bij de Los Angeles Lakers en is een van de sterren van het Amerikaanse nationale basketteam. In april werd Bryant evenwel ernstig geblesseerd waardoor hij voor een lange tijd niet kan spelen. Bryant is met een loon van 27,9 miljoen dollar de best betaalde speler in de Amerikaanse NBA. In totaal verdiende hij 61,9 miljoen dollar.

4.Le Bron James

Le Bron James is de tweede best betaalde basketter. In 2012 won James zijn eerste NBA-titel en behaalde hij olympisch goud met de Verenigde Staten. Hij strijdt nu met zijn ploeg Miami Heat tegen de San Antonio Spurs voor de NBA-titel. James verdiende afgelopen jaar 59,8 miljoen dollar. Hij haalt veel geld binnen dankzij sponsordeals met onder andere Nike en Mc Donalds.
5. Drew Brees

De Amerikaan Drew Brees staat aan de top van het American Football. Brees verdiende afgelopen jaar 51 miljoen dollar. Hij heeft bij zijn team the New Orleans Saints een loon van 40 miljoen dollar. In 2010 won hij de Super Bowl, de American Footballfinale.

6. Aaron Rodgers

Aaron Rodgers is de tweede best betaalde American Footballspeler met 49 miljoen dollar. Rodgers was de afgelopen jaren een van de beste spelers in het American Football. Hij won in 2011 de Super Bowl met de Green Bay Packers.

7.Phil Mickelson

Een van de oudste sporters in de lijst is Phil Mickelson. De Amerikaanse golfspeler wordt deze week 43 jaar. Mickelson is al meer dan 20 jaar actief in het professionele golfcircuit en werd in 2012 opgenomen in de befaamde World Golf Hall of Fame. Hij schittert nog steeds op grote golftoernooien. Hij verdiende het afgelopen jaar 48,7 miljoen dollar.

8.David Beckham

David Beckham ging onlangs na een carrière van 21 jaar met voetbalpensioen. In totaal kreeg het Engelse voetbalicoon het afgelopen jaar 47,2 miljoen dollar. Beckham gaf zijn volledige loon van 5,3 miljoen dollar bij zijn laatste club PSG aan een liefdadigheidswerk voor kinderen. Meer dan 40 miljoen dollar ontving Beckham van lucratieve sponsorcontracten met onder andere Adidas en H & M.

Het hoogtepunt van Beckhams carrière was al lang gepasseerd. Beckham schitterde vooral bij Manchester United en Real Madrid. Hij stond als voetballer bekend als vrijetrappenspecialist.

9. Cristiano Ronaldo

De Portugees Cristiano Ronaldo is de tweede best betaalde voetballer. In totaal verdiende hij 44 miljoen dollar. De 27-jarige Ronaldo scoorde het voorbije seizoen bij de Spaanse topclub Real Madrid 34 goals in 34 matchen. Hij moest met Real Madrid wel tevreden nemen met de tweede plaats in het Spaanse kampioenschap en geraakte in de Champions League niet verder dan de halve finales.

10.Lionel Messi

De Argentijn Lionel Messi werd dit jaar voor de vierde keer op de rij met de Gouden Bal bekroond tot de beste voetballer ter wereld. Hij won met FC Barcelona nog wel de Spaanse titel maar werd in de halve finale van de Champions League vernederd door Bayern München. Messi sluit de top 10 van best betaalde sporters af met 41,3 miljoen dollar. (WK)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

 

Reacties

maria vervoort | 15 juni 2013

Gigantische bedragen gesponsord door bedrijven die drijven op de kracht en inzet van gewone werknemers. Deze doorsnee werknemer mag dan een loon ontvangen waarvan hij/zij de eindjes amper mee aan elkaar kan knopen. What a wonderful world! Dan vergeten we voor alle gemak nog maar de inzet van vele vrijwilligers op hun sportmanifestaties omdat er 'geen geld' is om hiervoor een loon te betalen.

Ongepast?

Guy Debognies | 15 juni 2013

Laat die mannen faire belastingen betalen en halveer hun maandinkomen: de crisis is meteen uit de wereld, en zelf zullen zij geen boterhammetje minder eten ... En een Dacia Duster rijft even goed als hun Maserati's ...

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.