Actuele Thema's »

Twitteraars nemen het op voor Gijs Van Hoecke

donderdag 09 augustus 2012 om 09u55

De 20-jarige baanwielrenner werd door het BOIC van de Olympische Spelen in Londen naar huis gestuurd nadat foto's waarop hij stomdronken een discotheek buitengedragen werd, de wereld rondgingen.

Gijs Van Hoecke (tweede van links) © Belga

Van Hoecke reageerde op de website van de RTBF zelf ook al op het incident. "Na twee jaar hard werken mag iedereen de teugels eens vieren. Ik geef wel toe dat het moment, hier in Londen, slecht is gekozen. Maar het gebeurde buiten het olympisch dorp. Ik heb de andere atleten niet gestoord. Ik heb het baanwielrennen geen dienst bewezen, noch op de baan noch ernaast. Als ik een straf krijg, zal ik die aanvaarden."

De reacties van twitteraars laten er geen twijfel over bestaan: Gijs Van Hoecke had het recht om na zijn uitschakeling in Londen eens goed uit de bol te gaan en hoeft daarvoor niet te worden gestraft. En uiteraard moeten grapjes over het voorval kunnen. Een bloemlezing:

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

maxwel | 10 augustus 2012

Die jonge gast heeft het ongeluk gehad de Britse Tabloids op zijn pad te vinden. Zoniet was er niks aan de hand. Eén van onze voormalige BOIC-voorzitters en stichtend voorbeeld liep meer zat dan nuchter rond in het olympisch dorp.

Ongepast?

Analfabetix | 9 augustus 2012

Die jongen heeft er eerst hard voor moeten werken. Stuur liever die politieke dikke nekken naar huis.

Ongepast?

willydevisser | 9 augustus 2012

Die jongen mag zich toch ook eens ontspannen na alle geleverde inspanningen.

Ongepast?

josephke | 9 augustus 2012

Zij die zonder zonden zijn .... werpe de eerste steen. Mr Ik van Antwaaaaaarpe... ben jij er goed voor geplaatst???

Ongepast?

Ook iemand | 9 augustus 2012

Wat was het BOIC er snel bij om Gijs naar huis te sturen. Waar waren zij om 'hun' sporters te begeleiden? Ze gaan toch zo graag en liefst met zoveel mogelijk mee omdat ze er toch zo hard nodig zijn. Waarschijnlijk hadden ze het te druk om tezamen met de andere bobo's in het Belgian House zich te bezatten en zich veel te belangrijk voelen om tezamen met 'hun' gewone sporters gezien te worden. Trouwens als Gijs twee jaar hard gewerkt heeft en zich van alles onthouden heeft, is het niet abnormaal van na een paar pinten op zijne kop te staan. Overigens, in Atlanta was de BOIC-voorzitter meer zat dan nuchter, en in Peking lag Michel Daerden op de tenniscourt zijn roes uit toeslagen, die hebben ze toch ook niet naar huis gestuurd; oh ja, de bobo's gaan daarvoor naar de spelen...

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.