Actuele Thema's »

Kim Clijsters moeiteloos naar tweede ronde US Open

dinsdag 28 augustus 2012 om 08u42

Limburgse is goed begonnen aan haar allerlaatste officiële toernooi.

Kim Clijsters © AFP

Kim Clijsters (WTA 25) haalde het in de eerste ronde van de US Open in twee korte sets van de pas 16-jarige Amerikaanse kwalificatiespeelster Victoria Duval (WTA 562). Na amper 51 minuten stonden de 6-3 en 6-1 setstanden op het scorebord.

"Ik dacht er vooraf niet echt over na dat het mijn laatste keer zou kunnen zijn toen ik op de court stapte. Ik was vooral blij dat ik er kon staan en in zo'n omstandigheden kon spelen", ze Clijsters na het duel. "Een avondwedstrijd is altijd speciaal. Het Arthur Ashe Stadium zat bijna vol, dus was het leuk om er te spelen. Toch was ik een beetje zenuwachtig. Voor Vicoria (Duval) was het ongetwijfeld een overweldigende ervaring. Ik denk dat ze tevreden zal zijn met de manier waarop ze speelde. Het deed me wat denken aan het duel dat ik als 16-jarig meisje op Wimbledon tegen mijn idool Steffi Graf mocht spelen. Deze wedstrijd bracht de nodige emoties en herinneringen met zich mee".

In de tweede ronde neemt Clijsters het op tegen de Britse Laura Robson (WTA 89). Die schakelde de Amerikaanse Samantha Crawford (WTA 393) met 6-3 en 7-6 uit. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Clijsters en de 18-jarige Robson.

De US Open is het laatste officiële toernooi voor de 29-jarige Clijsters. ‘Killing Kim’ won de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen drie keer: in 2005, 2009 en 2010. In totaal won ze 41 WTA-toernooien. (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.