Actuele Thema's »

Docu: 'Thomas Dekker'

vrijdag 29 juni 2012 om 14u55

Zaterdag 30 juni – Ned 3 – 20u

Thomas Dekker dit jaar op de zesdaagse van Rotterdam. © IMAGEGLOBE

Al op zijn twintigste was Thomas Dekker een fenomeen in de wielerwereld: rot van talent, de looks van een playboy. Van in zijn jeugd werd hij overladen met aandacht, geld en succes. Heel Nederland hoopt en denkt dat er een nieuwe Nederlandse kandidaat-Tourwinnaar is opgestaan. Maar eind 2007 pakken donkere wolken samen: een blessure, hommeles met de ploegleiding van Rabobank en tegenvallende resultaten. Niet veel later duiken de eerste verdachtmakingen op en in 2009 test Dekker inderdaad positief op epo. De UCI schorst hem voor twee jaar. De jonge wielergod laat zich enkele maanden compleet gaan, maar besluit dan om samen met zijn management terug te vechten.

Wie buiten deze documentaire graag elke dag zijn portie (Tour)wielrennen heeft, kan daarvoor de komende weken terecht bij Vive le vélo met Karl Vannieuwkerke op één en De avondetappe met Mart Smeets op Ned 1. En bij de rechtstreekse uitzendingen op Canvas natuurlijk. (PM)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren