Actuele Thema's »

Supercup: Anderlecht – Lokeren

vrijdag 20 juli 2012 om 15u09

Zondag 22 juli – 17u45 – 2BE

Dennis Praet © Belga

De eerste grote afspraak van het nieuwe voetbalseizoen: het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Anderlecht won de Supercup reeds negen keer, Lokeren nog nooit. De Waaslanders pakten vorig seizoen met de beker van België zelfs de eerste trofee uit hun bestaan. Maar trainer Peter Maes wil meer: al eind vorig seizoen maakte hij er geen geheim van dat de Supercup een hoofddoel zou worden voor zijn ploeg. Lokeren zal dus op scherp staan.

Anderlecht heeft dan weer het thuisvoordeel. Bovendien zal het voor het publiek een eerste kennismaking zijn met de hernieuwde tribunes: nieuwe VIP-zitjes en opklapbare zitjes achter de doelen. De capaciteit van het Constant Van den Stockstadion werd daardoor wel teruggeschroefd van 25000 naar 21000. Anderlecht kon in de voorbereiding nog niet echt overtuigen, maar coach John van den Brom verklaarde in aanloop van deze Supercup dat het duel tegen Lokeren een eerste echte test wordt. Benieuwd ook hoe de Nederlandse trainer zijn ploeg zal laten voetballen, want bij zijn aanstelling werd enthousiast verkondigd dat hij voor offensieve spelpatronen garant stond. Vast staat dat smaakmaker Matías Suárez niet zal spelen, hij is nog geblesseerd. Wie wel aan de aftrap verwacht wordt, is jonge ster Dennis Praet. Van hem wordt dit seizoen veel verwacht. De Supercup is een goede eerste graadmeter. (MS)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren