Actuele Thema's »

Het ultieme duel Merckx – De Vlaeminck (video)

woensdag 22 augustus 2012 om 10u20

Roger De Vlaeminck viert deze week zijn 65ste verjaardag. Sport/Voetbalmagazine wijdt een document aan Monsieur Paris-Roubaix en blikt onder meer terug op zijn magistrale zege in Parijs – Roubaix van 1975.

De duels tussen Roger De Vlaeminck en Eddy Merckx (hier in de Tour de France van 1969) waren altijd pittig. © BELGA

Roger De Vlaemincks mooiste Parijs-Roubaix was die van 1975, zijn derde zege. Niet zozeer vanwege de koers op zich, maar vanwege de nummer twee die dag: Eddy Merckx. De Kannibaal kloppen was voor De Vlaeminck een obsessie. Men zei vroeger dat De Vlaeminck veel meer had kunnen winnen als Merckx er niet was geweest, maar die these heeft hij zelf allang onderuitgehaald: de aanwezigheid van Merckx stuwde hem – en nog anderen ook – juist naar grootse prestaties. Ze moesten telkens het beste uit zichzelf halen om de strijd met de allergrootste aan te gaan. Merckx was ook sterk die voorjaarsdag in 1975, hij reed op tien kilometer voor Roubaix lek maar dichtte alsnog de kloof met De Vlaeminck, André Dierickx en Marc Demeyer. Op de wielerpiste volgde een koninklijke spurt, die door De Vlaeminck zegevierend werd afgesloten. Bekijk hier de beelden, mét het originele livecommentaar van Fred Debruyne. (MS)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

 

Reacties

pvdp1 | 22 augustus 2012

commentaar is van Fred De Bruyne. Niet Jan Wouters.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren