Actuele Thema's »

Marc Sluszny verbetert wereldrecord verticaal lopen (video)

dinsdag 26 juni 2012 om 14u20

Belgische stuntman breidt indrukwekkend palmares uit.

Marc Sluszny spurt Belgacom Torens af © Belga

Atleet Marc Sluszny heeft in Brussel het wereldrecord Vertical Run veroverd. De Belgische stuntman liep met behulp van een touw langs de gevel van de Belgacom Torens 100 meter loodrecht naar beneden in een tijd van 15 seconden 56 hondersten. Dat is een verbetering met 19 seconden van het vorige record dat op naam stond van de Zweedse avonturier Tony Berglund.

Honderden kijklustigen woonden de Vertical Run van de 50-jarige Antwerpenaar bij. Bij zijn eerste van drie pogingen was het al raak.

Sluszny was duidelijk opgetogen na zijn prestatie. "Een moeilijk moment was om vooraf de juiste positie te vinden en mijn evenwicht te behouden. De afdaling kon ik volledig geconcentreerd aanvatten. Dankzij de weergoden is het perfect verlopen", aldus Sluszny.

Specialist in extreme sporten

Sluszny, die anderhalve maand trainde voor zijn recordpoging, omschreef het vooraf als een van de extreemste uitdagingen die hij ooit ondernam. Hij is een specialist in extreme sporten en heeft in het verleden al meerdere records gevestigd.

Hij zwom het Kanaal over en behaalde onder meer een wereldrecord bungeespringen uit een luchtballon en een hoogterecord zweefvliegen boven de Andes. Vorig jaar bracht de avonturier nog een film uit over zijn duikavonturen met witte haaien.

Sluszny heeft al een nieuw plan. "Ik ben vorige week in Frankrijk geweest voor een ontmoeting met Pascal Bernabé, een Franse diepzeeduiker die een duikrecord van 330 meter op zijn naam heeft staan. Het is bijzonder wat hij gedaan heeft, maar ik weet nog niet of ik hetzelfde ga doen. We zien wel." (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

hks | 26 juni 2012

Inderdaad, heb ook al wat houserunning meegemaakt en was er bij, de laatste 30 meter waren een vrije val "aan het touw". Voeten raakten het gebouw niet meer. Reclame voor de sponsors primeerde boven homologatie...

Ongepast?

Luc 48 | 26 juni 2012

Niet grappig. Dat deden de banken en de politiek hem al voor. Ons spaarcenten verdwijnen ook verticaal.

Ongepast?

DaveW | 26 juni 2012

Was er bij, en vond het maar een vreemd record. Kwestie van een motor aan te zetten die het touw tegen een bepaalde snelheid laat vieren, meer toch niet? De man raakte met zijn voeten zelfs amper het gebouw.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren