Actuele Thema's »

Murray barst in tranen uit na verloren Wimbledonfinale (video)

Redactie Sportmagazine

maandag 09 juli 2012 om 14u32

Sport is emotie. Waarbij vreugde en verdriet vaak heel dichtbij elkaar liggen. Dat bewees ook de mannenfinale op Wimbledon nog eens.

Andy Murray barst in tranen uit na het besef van de gemiste kans op Wimbledon. © IMAGEGLOBE

Voor Roger Federer werd het een historische dag, met zijn zevende eindzege op het heilige gras evenaarde hij het record van Pete Sampras en kroonde hij zichzelf weer tot de nummer 1 van de wereld.

Maar voor zijn opponent Andy Murray, die nochtans de eerste set achter zijn naam schreef, draaide de finale op een zware ontgoocheling uit. De hele natie snakte naar een overwinning tegen Federer. Maar liefst 16,9 miljoen kijkers stemden af op de live verslaggeving op BBC, het hoogste aantal sinds 1990. Murray, een Schot, kon de eerste Brit worden sinds Fred Perry in 1936 die er in slaagde om Wimbledon te winnen. Een herboren Federer beslist er echter anders over en won in vier sets.

Na afloop sijpelde het besef van een gemiste kans door bij Murray, de emoties werden hem te veel tijdens de traditionele speech vlak na de wedstrijd. Moeder en echtgenote hielden het daarop evenmin droog. (MS)

Bekijk hier de beelden:

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

 

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.