Actuele Thema's »

Surfer Garrett McNamara 'verbreekt eigen record op hoogste golf' (video)

Kevin Van der Auwera

dinsdag 29 januari 2013 om 16u27

De Amerikaanse surfvedette Garrett McNamara zegt dat hij een golf heeft bedwongen die circa 30 meter hoog ging. Als dat officieel bevestigd wordt, dan heeft hij zijn eigen wereldrecord uit 2011 verbroken.

McNamara, die werd geboren in de staat Massachusetts en op zijn elfde met zijn familie naar Hawaii verhuisde, surfte op een reusachtige golf voor de kust van Nazaré in Portugal.

Volgens zijn entourage haalde de golf een hoogte van circa 30 meter, maar dat moet dus nog door experts worden geverifieerd. 

Opmerkelijk: het was op dezelfde plaats in Portugal dat McNamara in 2011 een golf bedwong die 23,77 meter hoog ging. Guinness World Records bevestigde later dat niemand ooit beter deed. De locatie staat bekend om zijn extreem hoge golven, door een diepe kloof in de oceaanbodem voor de kust.

Op het internet circuleert een teaserfilmpje van de nieuwe stunt van McNamara. Vermoedelijk gaat het om de golf die te zien is op 0:38:De golf die hem in 2011 een wereldrecord opleverde:

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren