Actuele Thema's »

Anderlecht slaat modderfiguur tegen Limassol

donderdag 23 augustus 2012 om 00u10

Anderlecht kreeg in zijn heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League een 2-1 op de neus van het bescheiden AEL Limassol uit Cyprus.

Limassol-Anderlecht 2-1 © Reuters

Paars-wit, met Kljestan in de basiself ten nadele van De Sutter, speelde een erg zwakke eerste helft. Doelman Proto redde de Brusselaars eerst nog op pogingen van Ouon (ex-Antwerp) en Edmar, maar moest zich in de 34e minuut toch gewonnen geven. Het was verdediger Dosa Junior die een hoekschop staalhard in doel kopte.

Mbokani maakt gelijk

Meteen na de pauze was Anderlecht tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Degra redde knap op pogingen van Jovanovic en Wasilewski.

In de 62e minuut was het dan toch raak. Kanu bediende knap Mbokani die het leer perfect in de linkerbenedenhoek knalde: 1-1. Milan Jovanovic had daarna de kans op de 1-2, maar zijn schot werd afgeblokt.

Het doelpunt viel aan de overkant, want in de 72e minuut maakte de ingevallen Rui Miguel 2-1 voor de Cyprioten. Proto duwde diens schot nog tegen de paal, maar het leer dwarrelde toch in doel.

Jovanovic mist terugwedstrijd

'Jova' werd meteen daarna vervangen door Jakovenko, maar dat zinde de Serviër duidelijk niet. Hij trapte tegen een flesje, kreeg daardoor zijn tweede gele kaart en is zo geschorst voor de terugwedstrijd.

Het bleef 2-1. De selectie van John van den Brom moet komende dinsdag in de terugwedstrijd in het Astridpark uit en ander vaatje tappen om door te stoten naar de felbegeerde groepsfase van het kampioenenbal. (Belga/TV)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

ggi003_1 | 24 augustus 2012

Typisch Belgisch fenomeen en vooral de mindset van de gemiddelde potstamper in Belgie (ik bedoel hier wel met mind het orgaan dat in het kruis van hun broek zit en verwarren met hersens). We zullen die gastjes eens pakken - piece of cake (kak) en dan op hun doos krijgen. Rode duivels kunnen dat ook goed - op hun kl... (mind dus) krijgen can Lichtenstein, Luxemburg en bommerskonten. En wat mij betreft zetten ze jovanovic 24 uur in een klein kamertje om gedwongen naar de beelden van zijn kleuterhooligan gedrag te kijken tot hij er van kotst. Ik ben echt benieuwd wat er zou gebeuren als ik met tassen en taloren zou beginnen gooien en tegen vuilbakken schoppen als ik niet akkoord ben met een beslissing van mijn baas. Ik weet het wel en wij allemaal -->> C4.

Ongepast?

Happel1 | 23 augustus 2012

Tja, in het Europees voetbal heeft RSCA - integenstelling tot de eigen nationale competitie - de scheidsrechters niet in de zak. Als het niet loopt in de eigen competitie, springt een nationale scheidsrechter wel bij. Helaas voor Vandenstock, reikt zijn financiele 'stok' op Europees niveau veel te kort.

Ongepast?

HENDRICKX G. | 23 augustus 2012

In Belgie worden ze wekelijks geholpen door de Arbitrage anders was, het tot nu toe aantal vergaarde punten, al ruim gehalveerd. Afgelopen weekend liepen 3 spelers van Anderlecht buitenspel bij de eerste goal ; nauwelijks of geen ophef in de Media. Maar in Europa worden gelukkig andere normen gehanteerd en schiet men dus te kort . Arm Anderlecht

Ongepast?

gigondas103 | 23 augustus 2012

Geen enkele Belgische is het waard om in de C.L. te spelen. Eerst alle goeie spelers naar het buitenland verkopen en dan krasselen.

Ongepast?

wap | 23 augustus 2012

Wat ik heb gezien van Anderlecht is Europees voetbal onwaardig , en dit op om het even welk niveau , zowel C.L als E.L. Dat ze eens een voorbeeld nemen aan de tomeloze inzet van Limassol , een modderfiguur is de juiste benaming , de vedetten die zitten te wachten op de overgang naar een Europese topploeg kunnen beter eerst leren wat inzet is .

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren