Actuele Thema's »

RC Genk mag naar play-offs Europa League

vrijdag 10 augustus 2012 om 08u59

Na de heenwedstrijd (2-1 in Genk) wonnen de Limburgers nu ook de terugwedstrijd in de derde voorronde van het Kazachse FC Aktobe met 1-2.

Jelle Vossen © Belga

Benteke (36.) en Buffel (53.) maakten het openingsdoelpunt van Kenzhisariev (31.) ongedaan.

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt vanmiddag in Nyon plaats. De heenwedstrijden worden op 23 augustus afgewerkt, de terugwedstrijden een week later op 30 augustus.

Penalty gemist

Het begin van de wedstrijd verliep dramatisch voor de Belgische drievoudige kampioen. Jelle Vossen werd neergehaald in de zestien, maar de Limburgse goalgetter faalde van op de stip.

Op het halfuur incasseerde Genk bovendien een doelpunt van Kenzhisariev (1-0), waardoor ze virtueel uitgeschakeld waren. Christian Benteke zette vijf minuten later de scheve situatie echter weer recht (1-1).

Met een 1-1 ruststand kon Genk zich niet veilig voelen en vlak na de rust bracht Thomas Buffel zekerheid door een voorzet van Steeven Joseph-Monrose, ingevallen voor de geblesseerde Barda, in doel te werken (1-2).

Daarna tikten de bezoekers de wedstrijd rustig uit. In de toegevoegde tijd liep de ingevallen Zemlyanukhin nog tegen een rode kaart aan. (Belga/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren