Actuele Thema's »

Van Winckel: 'Al Ahli moet een sociaal project worden'

dinsdag 03 juli 2012 om 14u41

Physical coach Jan Van Winckel (ex-Club Brugge en -Beerschot) is sinds vorig weekend aan de slag bij Al Ahli in Saudi-Arabië.

Jan Van Winckel. © BELGA

Jan Van Winckel: “Het contact met Al Ahli is er gekomen via Eric Viscaal. We werkten ooit samen bij KV Mechelen, hij als speler en ik als physical coach, en zijn nadien contact blijven houden. Eric was jeugdtrainer bij Al Ahli. Toen ze met ongewoon veel blessures kregen af te rekenen, tipte hij hun Nederlandse physical coach en werd ik uitgenodigd om er onder leiding van de federatie opleiding te komen geven. De derde keer deden ze me een aanbod, maar ik besliste om er niet op in te gaan. Bij mijn vierde bezoek werd mij beloofd dat ik een team van eigen mensen mocht meenemen. Toen heb ik ja gezegd.

“Ik word coördinator van alles wat niet met het technische en het tactische te maken heeft: de artsen, de fysiotherapeuten, de physical coaches, het sportlab en het mental & perception lab. Zie mij vooral niet als een directeur die de hele dag achter zijn bureau doorbrengt. Als ik één kwaliteit heb, is het dat ik goed training kan geven en mensen kan enthousiasmeren. Ik zal dus zo vaak mogelijk op het veld staan.

“De voorzitter van Al Ahli is de broer van de voorzitter van Al Hilal, waar ik tien jaar geleden werkte. Dat was mijn grote geluk. Hij is een van de oudste zonen van de koning en beschouwt het als zijn missie om van Al Ahli een sociaal project te maken dat vanuit de jeugd wordt gevoed. Een van de eerste dingen die hij deed, was Simon Tahamata aantrekken. Eric was er jeugdtrainer, maar vertrekt nu met Johan Cruijff naar Guadalajara, in Mexico. De hele jeugdopleiding wordt door Sporting Lissabon verzorgd. Zij installeerden er hun filosofie en zetten er de technisch directeur en enkele jeugdtrainers.” (JH)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren