Actuele Thema's »

Anderlecht vangt 11 miljoen voor Matias Suarez

vrijdag 27 juli 2012 om 08u22

Gouden Schoen 2011 speelt komende vier seizoenen voor CSKA Moskou.

Matias Suarez © Belga

De transfer van Matias Suarez is afgerond. CSKA Moskou legt 16 miljoen euro op tafel voor de 24-jarige Argentijn, daarvan is 11 miljoen euro voor paars-wit. Dat is bevestigd op de jaarlijkse persconferentie van voor aanvang van het nieuwe seizoen. De overeenkomst wordt officieel als alle partijen het geld op hun rekening hebben.

Met de Russische miljoenen wil Anderlecht op zoek gaan naar een broodnodige nieuwe centrale verdediger. "Uiteraard moeten we een evenwichtsoefening maken tussen het sportieve en het extrasportieve,” liet Van Holsbeeck optekenen. “De Suarez van vorig seizoen is onvervangbaar, maar in onze huidige kern zie ik wel enkele spelers die op de positie van 'Mati' kunnen spelen, denk maar aan een Ronald Vargas. Op verdedigend vlak zitten we nogal krap, dus daar komt in principe nog wel versterking.”

Gezwicht

Suarez maakte er geen geheim van dat hij Anderlecht wilde verlaten, maar paars-wit kleefde een prijskaartje van vijftien miljoen euro op zijn hoofd.

CSKA Moskou leek zowat de enige club te zijn die bereid was om dat bedrag op te hoesten, maar ‘El Magico’ stond weigerachtig tegen een verhuis naar Rusland. Kennelijk is hij nu toch gezwicht voor het aanbod.

Topjaar

Suarez speelt sinds 2008 voor Anderlecht. Hij had het aanvankelijk lastig om regelmaat in zijn prestaties te leggen en een basisplaats te veroveren, maar bloeide vorig seizoen volledig open.

Hij leidde paars-wit naar de 31e landstitel, won de Gouden Schoen 2011 en werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. (KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

 

Reacties

willy.bb | 27 juli 2012

CSKA heeft er zo eens ene gekocht van Lokeren, ook voor redelijk grof geld, heeft 2 of 3 matchen gespeeld.

Ongepast?

Roeland Mortier | 27 juli 2012

Brood en spelen, goed voor de politiek terwijl ze dagelijks in onze zakken zitten hebben ze toch al z'n honderduizend die hierbij een mentaal orgasme krijgen en geen moer geven hoe het er anders aan toe gaat. Hoeveel zou een top hartchirurg verdienen?

Ongepast?

Sascha | 27 juli 2012

Spijtig dat het toch niet zo karige loon primeert op Belgische waardering !

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren