Actuele Thema's »

Dauwen: 'Vandenbergh wilde dolgraag terugkeren'

dinsdag 28 augustus 2012 om 08u52

Kevin Vandenbergh maakte de overstap van KV Mechelen naar Westerlo.

Kevin Vandenbergh verlaat KV Mechelen alweer. © IMAGEGLOBE

“Aangezien Kevin de laatste weken niet meer werd opgenomen in de wedstrijdkern van KV Mechelen en wij met een scorend probleem zaten, leek hij ons een mooie opportuniteit”, aldus trainer Frank Dauwen.

Gemotiveerd

In het seizoen 1990/91 speelde Frank Dauwen nog aan de zijde van vader Erwin Vandenbergh (“Ik speelde zelden samen met zo’n uitzonderlijk talent”), vanaf vorige week werd de oud-middenvelder bij de tweedeklasser herenigd met zoon Kevin (29), met wie de gewezen Rode Duivel nog samenspeelde tussen 2000 en 2002.

“Hij moet onze nieuwe aanvalsleider worden, want Kevin is gewoon een spits die gemakkelijk scoort. Tijdens een gesprek liet hij me alleszins een super gemotiveerde indruk, hij wilde dolgraag naar ons terugkeren”, weet Dauwen.

Twaalf goals

Dauwen gelooft in de slaagkansen van Vandenbergh bij tweedeklasser Westerlo. In normale omstandigheden ga ik ervan uit dat hij altijd goed is voor tien tot twaalf goals per seizoen. Kevin bezit nu eenmaal de gave om op de juiste plaats te staan, hij is slim genoeg om zich aan te passen aan het gevechtsvoetbal van tweede nationale. Bovendien bewees Kevin bij Eupen dat hij, in bijzonder moeilijke omstandigheden, mentaal en fysiek kan standhouden.”

Dauwen beseft dat je Vandenbergh niet alleen voorin mag posteren, hetgeen hem vorig seizoen overkwam bij YR KV Mechelen. “In een 4-4-2-veldbezetting moet hij het best renderen. Met Owusu beschikken we over een grote en struise targetman, die als bliksemafleider kan fungeren. Kevin moet daarrond, in een zwervende rol, kunnen profiteren. Dat is toch alleszins de bedoeling.” (FV)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren