Actuele Thema's »

Eiji Kawashima: 'Standard kan een unieke ploeg worden'

Redactie Sportmagazine

woensdag 08 augustus 2012 om 08u28

Met een 1 op 6 begon Standard niet denderend aan het seizoen, toch blijft hun nieuwe doelman Eiji Kawashima zeer ambitieus en positief.

Eiji Kawashima ziet voor zijn ploeg Standard nog een mooie rol weggelegd dit seizoen. © IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine peilde naar het probleem bij Standard. Is het een gebrek aan efficiëntie? Ligt het aan het spelsysteem? Eiji Kawashima weet het zelf ook niet goed, zo zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Waar het probleem zit? Tja … Standard moet heel erg zijn best doen om zijn stempel te kunnen drukken. We willen onze wil opdringen en spectaculair voetbal brengen, en dat moet ook mogelijk zijn met zoveel technisch onderlegde en ervaren spelers in de kern. De ingrediënten zijn er, het komt er nu op aan daar een fijne mix mee te maken.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Standard een unieke ploeg kan worden. Uniek, daar bedoel ik mee dat we onze eigen stijl aanhouden, zonder naar Anderlecht, Brugge of Genk te kijken. We hebben kwaliteiten genoeg om iets aparts te doen.”

Het feit dat er flink wat geïnvesteerd werd in nieuwe namen en dat Ron Jans naar verluidt de beste verdienende trainer in onze eerste klasse is, legt natuurlijk wat druk op de prestaties van de Rouches.

De Japanse goalie weerlegt dat niet. “Het doel is kampioen spelen. Dat is de enige topprestatie die we kunnen leveren aangezien we dit seizoen niet Europees spelen. Of dat realistisch is? Als je er niet in gelooft, dan zal het alvast niet lukken.” (PD)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.