Actuele Thema's »

Guido Brepoels nieuwe trainer Sint-Truiden

vrijdag 15 juni 2012 om 11u06

Guido Brepoels zal Franky Van der Elst volgend seizoen opvolgen als trainer van Sint-Truiden.

Guido Brepoels keert terug naar STVV. © Belga

Na het vertrek van Franky Van der Elst ging het gerucht de ronde dat Guido Brepoels zou terugkeren naar Stayen als hoofdcoach van Sint-Truiden. De club bevestigde dat gerucht tijdens een persconferentie en gaf meer toelichting.

Terugkeer

Brepoels heeft Sint-Truiden in het verleden al eens van tweede naar eerste klasse gebracht. Tien maanden geleden werd hij nog ontslagen bij STVV. Maar Brepoels koestert naar eigen zeggen geen revanchegevoelens. “Het is een enorme eer om terug te keren op Stayen”, zei hij tijdens de persconferentie.

Hij vindt het jammer dat Sint-Truiden afgelopen seizoen degradeerde. “Ik had hier iets opgebouwd”, zei hij. Voor volgend seizoen koestert Brepoels de ambitie om de club opnieuw naar eerste klasse te loodsen.

Juiste mentaliteit

Technisch directeur Jan-Pieter Martens ziet de samenwerking met Brepoels helemaal zitten. “Ik ben ervan overtuigd dat we goed zullen samenwerken. Hij heeft de mentaliteit voor deze club en hij past hier volledig”, liet hij weten. Ook het bestuur van STVV heeft de ambitie om na volgend seizoen opnieuw in eerste klasse te staan.

Martens zei ook dat Brepoels “de visvijver” van de club goed kent. “Hij kent de eerste divisie in Nederland, waar we soms spelers halen”, zei Martens. De nieuwe trainer zal dus waarschijnlijk ook op zoek gaan naar nieuwe spelers.

Exit Van der Elst

De vorige hoofdcoach, Franky Van der Elst, nam vorig jaar over van Brepoels en had nog een contract van een jaar. Na de degradatie zag Van der Elst zijn contract echter beëindigd.

De gesprekken tussen Brepoels en Martens begonnen een maand geleden al tijdens de wedstrijd MVV-Cambuur in tweede klasse. (GM)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.