Actuele Thema's »

Jérémy Perbet in de voetsporen van Jean-Pierre Papin?

donderdag 26 april 2012 om 12u04

Topschutter van Bergen droomt van Ligue 1, meer bepaald van Olympique Marseille.

Jérémy Perbet © Belga

Met zijn doelpunt in en tegen Lokeren (1-2) afgelopen weekend – zijn 25e van het seizoen – evenaarde Bergen-aanvaller Jérémy Perbet het record van best scorende Fransman in de Belgische competitie. Dat record staat sinds het seizoen 1985-1986 op naam van ene Jean-Pierre Papin (toen bij Club Brugge), die het jaar nadien volledig doorbrak bij Olympique Marseille.

Ook Perbet zou na dit seizoen graag elders scoren en droomt van de Ligue 1 en vooral van zijn favoriete club… Olympique Marseille. De 27-jarige Fransman verklaart zijn liefde voor L’OM in de Franse sportkrant L’Équipe: “Van kinds af aan ben ik supporter van L’OM. Als ik de kans krijg, ga ik erheen. Als ik een match mis omdat we zaterdagavond op hetzelfde uur spelen, ben ik misselijk.”

Perbet is echter realistisch: “Denkt u eerlijk dat ze een kerel van 27 gaan binnenhalen die in België speelt en die zes maanden geleden nog niemand kende?” Zeg nooit ‘nooit’, aldus L’Équipe, een ver verwantschap met Jean-Pierre Papin, dat kan pakken. (KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: , , ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.