Actuele Thema's »

Jérémy Taravel: 'Voor de juiste prijs ben ik weg'

Redactie Sportmagazine

donderdag 09 augustus 2012 om 10u53

Hoewel Jérémy Taravel eind vorig seizoen verkondigde klaar te zijn voor een volgende stap, voetbalt hij nog steeds bij Lokeren. Een prijskaartje van drie miljoen euro is het struikelblok.

Jérémy Taravel: klaar voor een stap hogerop. © BELGA

Omdat bekerwinnaar Lokeren resoluut op een plek in play-off 1 mikt en ook ambities koestert in de Europa League, maakte het bestuur er een prioriteit van om de ploeg van vorig seizoen bijeen te houden. Vooral voor Benjamin De Ceulaer en Fransman Jérémy Taravel (25) bestond heel wat belangstelling.

De verdediger zag zijn manager onderhandelen met onder meer Sporting Lissabon, Standard en recent nog Anderlecht, maar telkens ketste een transfer af vanwege de hoge prijs die Lokeren op zijn speler kleefde: drie miljoen euro. Nochtans verkondigde Taravel dat hij klaar was voor een stap hogerop.

“Ik blijf achter die woorden staan”, stelt Taravel in Sport/Voetbalmagazine. Toch neemt hij zijn clubbestuur weinig kwalijk: “Drie miljoen euro is veel. Maar zij proberen te doen wat het beste is voor Lokeren, dat is logisch.”

In de eerste wedstrijden van het seizoen gaf de centrale verdediger echter een weinig geconcentreerde indruk. Toch met de gedachten bij een transfer?

Taravel: “Neen, hoewel ik moet toegeven dat het ergens nog in mijn achterhoofd spookt. Maar dat laat ik aan mijn manager over, ik concentreer me op Lokeren. Je mag niet vergeten dat ik door een blessure een groot deel van de voorbereiding miste. Daardoor ontbreek ik nog matchritme.”

Dus blijft hij toch nog een jaar op Daknam voetballen, zoals zijn trainer en het Lokerse clubbestuur het willen? Taravel: “De club en ik hebben een duidelijke afspraak: als de juiste prijs betaald wordt, steken ze me geen stokken in de wielen. Dan ben ik weg. Ook als dat op de laatste dag van de transferdeadline is, ja.” (MS)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren