Actuele Thema's »

Speler van de week: Franck Berrier

maandag 06 augustus 2012 om 08u56

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

Franck Berrier © Belga

SPEELDAG 2

1. Franck Berrier (Zulte Waregem) :
meesterlijk als regisseur. Toonde uitgebreid zijn spelinzicht en traptechniek. Enkel een sublieme redding van Padt voorkwam een derde treffer.

2. Stefan Gíslason (OH Leuven): de patron van de ploeg, eerst als controlerende middenvelder, in het slot van de wedstrijd ook als centrale verdediger. Ook offensief van waarde en bovendien scorend.

3. Christian Benteke (Genk): speelde als enige en diepe spits een beresterke partij. Scoorde ook de eerste goal.

4. Thomas Matton (KV Kortrijk): sterke wedstrijd als centrale offensieve middenvelder, moeilijk te verdedigen door de slimme alternerende bewegingen met Nfor. Assist, doelpunt en duidelijke strafschop op hem niet gekregen.

5. Benjamin De Ceulaer (Lokeren): slechts bij vlagen aanwezig in de wedstrijd, maar de enige Lokenaar die uit het niets gevaar kan creëren. Zoals hij bewees met de prachtige openingstreffer.

6. Astrit Ajdarevic (Standard) : toonde bij zijn eerste basisplaats meteen dat hij over aardig wat voetbaltalent beschikt. Deviaties, technische hoogstandjes, doelgerichtheid. Soms iets te individualistisch.

7. Olivier Deschacht (Anderlecht) : zeer secuur in zijn defensieve werk en ook zeer degelijk in de opbouw. Hetzelfde gold voor Denis Odoi.

8. Mbaye Leye (Zulte Waregem) : bezorgde het Spaanse centrale verdedigingsduo van AA Gent een zware avond, door zijn fysieke sterkte en beweeglijkheid.

9. Jelle Van Damme (Standard) : meer dan ooit de patron van de ploeg. Heersend achterin en ook de eerste om voorin de zaken te forceren wanneer de middenvelders of aanvallers niet aanwezig zijn.

10. Mustapha Jarju (Bergen): voor rust niet altijd even gelukkig in zijn acties, maar vooral na rust –toen hij wat hoger mocht spelen- de gevaarlijkste speler van Bergen. Zorgde met zijn technisch vernuft voor onverwachte infiltraties.

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.