Actuele Thema's »

'Suarez dacht niet alleen aan geld'

Redactie Sportmagazine

woensdag 08 augustus 2012 om 08u03

Na de teleurstelling van de afgesprongen transfer naar CSKA Moskou trok Matias Suarez naar Argentinië om er verder te revalideren. Sport/Voetbalmagazine sprak met José Garcia, jarenlang zijn steun en toeverlaat bij Anderlecht.

Matías Suárez, hier nog in betere tijden, vlak na het behalen van de titel. © BELGA

De Argentijnse aanvaller geraakte niet door de medische keuring wegens een knieletsel. Hij vertrok daarop, na overleg met het bestuur en manager Herman Van Holsbeeck, met zijn echtgenote en dochter naar Buenos Aires voor een operatie én revalidatieperiode.

“Die gemiste transfer zal Mati zeker niet kraken”, weet José Garcia, tot afgelopen zomer teammanager bij de Brusselse club en sinds zijn komst in 2008 zowat de vaste begeleider van de introverte Suarez. Hij had de afgelopen dagen nog uitgebreid contact met de flankspeler.

“Natuurlijk reageerde hij teleurgesteld op het nieuws, maar niet te erg. Want er was ook nog niks definitief getekend bij de Russen. Mentaal is hij sterk genoeg om deze klap op te vangen."

"Het is wel belangrijk om deze emoties te kunnen verwerken in de nabije omgeving van zijn vrienden en familie. Zuid-Amerikanen hebben nu eenmaal meer behoefte aan een sterke kring rond hen dan Europeanen. Ook de aanwezigheid van een behandelaar als Juan Mendoza wordt belangrijk, want het geloof in die man is heilig.

“Mati dacht niet alleen aan geld toen hij akkoord ging met dat aanbod uit Rusland”, gaat Garcia verder. “Ook sportief wilde hij verder doorgroeien en zich in de kijker spelen van de Argentijnse bondscoach. Want door het verzamelen van interlands voor de nationale ploeg bestaat de mogelijkheid om ooit eens uit te komen in Engeland of Spanje. En vooral die laatste competitie, dat blijft voor elke Argentijn een droom.”

Garcia is ervan overtuigd dat Ronald Vargas bij Anderlecht de rol van Suarez kan overnemen. “Die wil spelen en hoopt iedereen zo snel mogelijk te tonen dat hij een goede voetballer is”, beweert hij. “Dat moet lukken, Ronald zegt me zelf dat hij klaar is. Ook hij is bijzonder technisch onderlegd, maar moet nog alles bewijzen bij Anderlecht.” (FV)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

lucvn | 8 augustus 2012

Nog maar eens het bewijs Van Holsbeeck, da zo'n mannekes andere begeleiding nodig hebben!!! Ze hebben niet onze mentaliteit en Anderlecht het geld nie (de geuze van Vanderstock geraakt stilaan overgaar en dus onverkoopbaar)!! En vroeger haalde ik iedere week minstens ne bak!!! Dat is voor wijlen Constant en nu zijne zoon en grote mond!!!!

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren