Actuele Thema's »

Sudpresse: 'Eric Gerets wordt bondscoach van Rode Duivels'

dinsdag 15 mei 2012 om 08u48

KBVB ontkent deal met huidige bondscoach van Marokko.

Eric Gerets © Belga

Als we de kranten van Sudpresse mogen geloven, heeft de Belgische Voetbalbond (KBVB) niet getalmd in zijn zoektocht naar een opvolger voor Georges Leekens. Niemand minder dan Eric Gerets, momenteel nog bondscoach van Marokko, zou de Rode Duivels onder zijn hoede nemen.

Het bericht wordt niet officieel bevestigd. Aan Sporza ontkende KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock alvast dat de bond al een akkoord heeft met Gerets.

Vanmiddag vindt in het bondsgebouw een persconferentie plaats. Daarop wordt in eerste instantie de selectie van de Rode Duivels voor de oefeninterlands tegen Montenegro (25 mei in Brussel) en Engeland (2 juni op Wembley) vrijgegeven, maar komt er vermoedelijk ook ook meer duidelijkheid over de functie van (interim)bondscoach.

“Niet per definitie neen”

In Gazet van Antwerpen zei Gerets vandaag al dat hij “zeker niet per definitie” neen zegt tegen de functie van bondscoach.

'De Leeuw' wordt al jaren genoemd als coach van de Duivels, maar hield steeds de boot af. Nu de Belgen na het vertrek van Georges Leekens op zoek moeten naar een nieuwe T1, is de 86-voudige international, momenteel bondscoach van Marokko, misschien wel de geknipte man.

“Je weet maar nooit”

"Ik ben Belg. Dus ja, dat zegt mij zeker iets", klinkt het in de Concentra-kranten. "Ik zeg zeker niet per definitie neen. Alleen heb ik nog een contract met Marokko tot het WK 2014. Dus op dit moment is het onmogelijk. Maar je weet maar nooit", aldus de 57-jarige Limburger.

“Het kan snel gaan”

"Op 2 en 9 juni spelen we met Marokko twee WK-kwalificatieduels (tegen Gambia en Ivoorkust, nvdr). Als dat niet goed loopt, weet je nooit wat er met mij gebeurt. Het kan snel gaan".

Gerets heeft wel een duur prijskaartje "Als ik zou vertrekken bij Marokko en ik ga niet in Qatar, de Emiraten of Rusland aan de slag, zal ik altijd moeten inleveren. Dat besef ik. Dat is geen punt voor mij".  (Belga/EE/KVDA)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

allen | 16 mei 2012

De Belgen kennen niets van voetbal. Het is een farce. En die gerretz zal daar alleen maar zijn portefeuille mee spekken. Voetbal is ook NOOIT sport. VOETBAL IS EEN SPELLETJE. Een spelletje voor slapjanussen. Belgische voetbal, is dat zoiets als franse rock of ollandse haut-cuisine? Soccer!

Ongepast?

herkuul | 16 mei 2012

En dan? Het speelt toch geen rol wie daar de paljas uithangt. Het Belgische voetbal zit vol luiaards en dikkenekken. De rode duivels worden wereldwijd uitgelachen en bespot. Wat een groep sukkels bijeen. Wie daarvoor supportert, is niet meer normaal. Dat grenst aan waanzin. Slapste voetbal aller tijden.

Ongepast?

Luc P. | 15 mei 2012

Leekens, is dat diene met zijn gele sjaal en zijn purper plastrongske. Wat een blaas zeg ... Weer een flater van Club !

Ongepast?

spillebad1950@live.be | 15 mei 2012

de waalse kranten lullen , haha en vlaamse niet zeker

Ongepast?

etjen v | 15 mei 2012

Waalse kranten lullen er altijd maar op los en de franstalige bevolking gelooft die gasten. In vlaanderen blijft Gerrets een hoop, in wallonië zijn dromen werkelijkheid.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.