Actuele Thema's »

Cancellara loopt drievoudige sleutelbeenbreuk op in Ronde van Vlaanderen

zondag 01 april 2012 om 15u10

Fabian Cancellara loopt een drievoudige sleutelbeenbreuk op bij een valpartij in Ronde van Vlaanderen.

Fabian Cancellara valt in de Ronde Van Vlaanderen 2012. © Belga

De Zwitserse kampioen Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan-Trek) heeft een drievoudige sleutelbeenbreuk opgelopen bij een zware valpartij in de 96e editie van de Ronde van Vlaanderen. Dat maakte RadioShack bekend.

Ex-winnaar en medetopfavoriet Cancellara kwam op iets meer dan 60 kilometer van de streep ten val in de bevoorradingszone. Hij bleef lange tijd op de grond liggen en moest opgeven. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Oudenaarde, waar de drievoudige breuk aan het rechtersleutelbeen werd vastgesteld. De Zwitser wordt nu overgebracht naar Bazel, waar hij onder het mes zal gaan.

Minstens een week van de fiets

Cancellara moet minstens één week van de fiets blijven en kan mogelijk pas over vier tot zes weken opnieuw in competitie treden door de breuk. Dat maakte RadioShack-woordvoerder Tim Vanderjeugd na afloop van de Ronde bekend.

"Het gebeurde tijdens de bevoorrading. Hij kon een verdwaalde bidon niet meer ontwijken en ging hard tegen de grond. Het was meteen duidelijk dat zijn koers afgelopen was. Nadien was hij bijzonder ontgoocheld. Hij wordt nu overgebracht naar Bazel, waar hij zo snel mogelijk onder het mes zal gaan. Daardoor mag hij al zeker een week niet fietsen en kan het vier tot zes weken duren vooraleer hij opnieuw in een koers kan starten. Het is nu aan ons om hem klaar te stomen voor de Olympische Spelen, zijn volgende grote doel van dit seizoen", verduidelijkte Vanderjeugd.

Kruis over uitstekend voorjaar

Door de blessure moet 'Herr Fabian' dus noodgedwongen een kruis maken over de rest van zijn voorjaar. Cancellara was de afgelopen weken in uitstekende doen en was zondag nog als medetopfavoriet aan de start in Brugge verschenen. De Zwitserse kampioen won de Ronde van Vlaanderen in 2010 en was ook dit jaar één van de topfavorieten. (Belga/SD)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over: ,

 

Reacties

carlo135 | 1 april 2012

@bietel, als Boonen valt zou ik net hetzelfde gevoel hebben. Nog eens; mij is het om het even wie er wint als het maar de beste is. Vandaag was Boonen onder de gegeven omstandigheden de beste. Ik zou graag de tweestrijd gezien hebben met Cancellara. Dat zou beslist een mooiere koers geweest zijn. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar toen Cancellara gevallen was heb ik tegen mijn vrouw gezegd "de koers is gedaan, Boonen wint". Dus was mijn kijkgenot ook grotendeels gedaan wegens geen spanning. En zo gebeurde.

Ongepast?

bietel | 1 april 2012

@Carlo135; Tom Boonen heeft het op een presenteerblaadje gekregen? Alsof er buiten hemzelf, nog maar één renner (Cancellara) meerijdt, en als die dan uit de koers verdwijnt, is er ook meteen geen koers meer...?! En ziet u dat dan ook zo, als Boonen valt? Graag enige uitleg toch...

Ongepast?

carlo135 | 1 april 2012

Heel spijtig. De supporters van Boonen zullen er waarschijnlijk niet om treuren. Ik heb niets tegen Boonen, maar ik had liever echte koers gezien. Boonen was de beste van de overblijvenden, maar hij heeft het op een presenteerblaadje gekregen. In de koers van vandaag was hij de beste, maar ik had het graag gezien in een koers met Cancellara. Ik zie graag koers en wie wint zal mij worst wezen als het maar de verdiende winnaar is en als iedereen zijn kansen heeft kunnen verdedigen.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren