Actuele Thema's »

Tom Boonen opnieuw Belgisch kampioen

zondag 24 juni 2012 om 18u07

Boonen maakte zijn favorietenrol waar op het BK in Geel. Kristof Goddaert werd tweede, Sven Vandousselaere derde.

Tom Boonen © Belga

Tom Boonen is in Geel Belgisch kampioen wielrennen geworden. Na 253,3 kilometer, gespreid over zeventien ronden, was hij de snelste van een kopgroep van vijf. Boonen volgt op de erelijst Philippe Gilbert op.

De goede ontsnapping bestond uit zes vluchters: Tosh Van der Sande, Nikolas Maes, Staf Scheirlinckx, Frédéric Amorison, Sander Armee en Maarten Wynants. Zij ontsnapten in de tweede ronde en liepen tot zes minuten uit. De voorsprong halveerde met nog een veertigtal kilometer te gaan, terwijl in de tegenaanval Jan Bakelants naar Gorik Gardeyn reed.

Tom Boonen was de eerste favoriet die een bommetje gooide. Hij kreeg drie metgezellen mee en dichtte het gat op Gardey en Bakelants, waardoor in het peloton Lotto-Belisol vol aan de bak moest. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had het groepje Boonen de kloof met de zes leiders gedicht. Er ontstond zo een nieuwe kopgroep van twaalf, het peloton volgde op een dikke halve minuut.

Boonen gaf er vooraan zelf een snok aan en kreeg ploegmaat Julien Vermote, Bakelants, Goddaert en Vandousselaere mee. Het kwintet begon met 37 seconden aan de laatste ronde van 15km, en dat bleek voldoende om te mogen sprinten voor de tricolore trui.

Boonen kreeg in de sprint danig weerwerk van Goddaert, maar haalde het toch met duidelijke voorsprong en mag voor de tweede keer na 2009 de Belgische driekleur aantrekken. (Belga/TE)

Sport Voetbalmagazine-nieuws in je facebook nieuwsfeed

Meer over:

 

Reacties

Dr.Astic | 25 juni 2012

en op naar Goud in Londen ! want daar is meer eer te halen dan in die Tour de Fraude.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag het belangrijkste sportnieuws

Schrijf u in op Sport/Voetbal wekelijks nieuws

E-mail:

Beeldreportage

De Zwarte Duivels

10 bijnamen van onze nationale sportteams: houdt u ze uit elkaar?

Van de Zwarte Duivels tot de Red Flames. Steeds meer van onze nationale sportteams krijgen een spectaculaire bijnaam. Om uw geheugen op te frissen: de tien bekendste.

 


  • Hans Vanaken: gegeerd door heel België
  • Met Juan Carlos Garrido naar de play-offs
  • Document over de Braziliaanse topclub Corinthians
Abonneren