Nigeria verslaat Bosnië-Herzegovina met 1-0

© BELGAIMAGE

Nigeria heeft op het WK Voetbal in Brazilië gewonnen met 1-0 van Bosnië-Herzegovina.

Nigeria heeft zaterdag op het WK in Brazilië op de tweede speeldag in groep F met 1-0 gewonnen van Bosnië-Herzegovina. Peter Odemwingie scoorde de enige goal.

The Super Eagles speelden eerder 0-0 gelijk tegen Iran en hebben de beste kaarten om met het al geplaatste Argentinië door te stoten naar de achtste finales. Iran (dat zaterdag met 1-0 verloor van Messi en co) heeft nog een (kleine) kans, Bosnië-Herzegovina is uitgeschakeld. De ploeg van Safet Susic had na de wedstrijd wel terecht reden tot klagen. Halfweg de eerste periode werd immers een zuiver doelpunt van sterspeler Edin Dzeko door de Nieuw-Zeelandse spelleiding ten onrechte afgekeurd voor buitenspel. Het was overigens een van de weinige geslaagde acties van Dzeko.

De spits van Manchester City speelde een ongelukkige wedstrijd. In de allerlaatste minuut stierf de gelijkmaker van zijn voet op de paal. Peter Odemwingie kroonde zich in de Arena Pantanal tot matchwinnaar. De voormalige aanvaller van La Louvière stond na een halfuur op de goede plaats om een knappe individuele actie van Emenike af te ronden.

Bosnië-Herzegovina joeg vooral na de pauze op de gelijkmaker maar bleek onmondig voor doel. Ook de ingevallen Ibisevic slaagde er niet in gevaarlijk te zijn.

Aan de overzijde kreeg Nigeria steeds meer ruimte om te counteren maar een tweede doelpunt viel er niet meer. Edin Dzeko kwam er in de derde minuut van de toegevoegde tijd nog erg dichtbij, maar de Bosniër zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Nigeria speelt woensdag in Porto Alegre tegen Argentinië. Op hetzelfde moment staan de uitgeschakelde Bosniërs in Salvador tegenover Iran. Dat moet hopen op verlies van Nigeria en zelf winnen om nog een kans te maken om door te stoten. (Belga/AVE)