Nu ook extreemrechts eist explosie spelersbus Dortmund op

14/04/17 om 22:59 - Bijgewerkt om 23:02

Bron: Belga

De Duitse krant Tagesspiegel heeft een derde opeisingsbrief voor de aanslag op de spelersbus van Dortmund toegestuurd gekregen, deze keer uit extreemrechtse hoek. Daarin wordt ook gedreigd met een nieuwe aanslag op 22 april in Keulen.

Nu ook extreemrechts eist explosie spelersbus Dortmund op

De spelersbus van Borussia Dortmund © Belga Image

De brief zou deze keer uit extreemrechtse hoek komen, terwijl eerder al brieven waren opgedoken die wezen op een extreemlinkse en islamistische achtergrond, maar die beide pistes lijken onwaarschijnlijk.

In de anonieme e-mail aan de redactie van Tagesspiegel zegt de dader (of daders) zich met Adolf Hitler te identificeren en houdt hij een betoog tegen de multiculturele samenleving. De aanslag in Dortmund was een 'laatste waarschuwing.' De dader zegt ook een nieuwe aanslag te zullen plegen op 22 april in Keulen. Daar staat op die dag een grote betoging geland tegen de extreemrechtse partij AfD, die er een congres houdt.

Autoriteiten nemen de dreiging alleszins ernstig. 'We moeten alles ernstig nemen, omdat we geen spoor hebben naar de dader van Dortmund', luidt het in veiligheidskringen.

Onze partners