'Analyseren is zilver, zweten is goud'

Kristof De Mey - 'De rol van sporttechnologie en data analyse wint sterk aan belang, maar kent zijn beperkingen.' Aldus Kristof De Mey, sporttechnoloog.

'René Weiler zou nooit Kerstmis halen, en zie nu'

Jacques Sys - In de geschiedenis van Anderlecht is Weiler nog altijd niet meer dan een voetnoot, maar hij heeft wel een ploeg neergezet, schrijft Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

'Hebzucht is niet alleen bij politici, maar ook bij voetballers kwalijk'

François Colin - 'Het is logisch dat voetballers tijdens hun vrij korte carrière zo veel mogelijk proberen te verdienen,' vindt François Colin, 'maar moeten we aanvaarden dat de amateurclubs, de basis van het voetbal, moeten opdraaien voor hun hebzucht?'

'Waarom AA Gent niet mag uitslapen'

Thomas D'havé - AA Gent speelt deze week op donderdagavond in Londen tegen Tottenham en op zondagavond thuis tegen Excel Mouscron en maakt zich zorgen over de korte recuperatietijd. Hoe kan het in de gegeven omstandigheden zijn herstel optimaliseren? Het advies van Thomas D'havé.

Hoe de Gouden Schoen groeide

Jacques Sys - Het is opvallend dat er midden alle evoluties niet werd geraakt aan de authenticiteit van het referendum, vindt Jacques Sys. 'Ook niet in een tijd dat de betere Belgische voetballers naar het buitenland trekken.'

'Weg met de tweede zit in het voetbal'

Frank Van Laeken - Nooit eerder werd er in de Jupiler Pro League zoveel aan spelers uitgegeven in de maand januari als in de pas afgesloten transferperiode. Een pervers systeem, vindt Frank Van Laeken.