'Wat we meer kunnen doen tegen kruisbandletsels'

Bart Dingenen - Waarom scheurt er 'opeens' een kruisband bij profvoetballers in de fleur van hun leven, vaak zelfs zonder dat er een tegenstander in de buurt is ? En wat kan er ter preventie méér gedaan worden dan de klassieke 'kniestabiliserende oefeningen'? Het antwoord van Bart Dingenen, die wetenschappelijk onderzoek uitvoert en een doctoraat behaalde omtrent het onderwerp van voorste kruisbandletsels.

'Zowat elke dag hoor of lees je dat iemand een kruisband scheurde'

Vrije Tribune - Waarom scheurt er 'opeens' een kruisband bij profvoetballers in de fleur van hun leven, vaak zelfs zonder dat er een tegenstander in de buurt is ? En wat kan er ter preventie méér gedaan worden dan de klassieke kniestabiliserende oefeningen? Het antwoord van kinesitherapeut en personal trainer Willem Timmermans.

'Waarom Yves Vanderhaeghe de beste optie lijkt voor AA Gent'

Frédéric Vanheule - Amper een dag na de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht zoekt AA Gent zijn heil bij diens voormalige rechterhand, op 19 september nog doorgestuurd bij KV Oostende.

'Er is verdorie te weinig sport op tv'

Jef Van Baelen - 'Wie er niet van houdt, onderschat de wervende kracht van sport.' Sportjournalist Jef Van Baelen reageert op het opiniestuk van Arno Keppens, Tobias Leenaert en Sylvia Wenmackers, drie wetenschappers die vinden dat het sportjournaal moet worden afgebouwd.

'Over voetbal en transfers: een samenzwering van idioten'

Frank Van Laeken - Om middernacht liep de zomertransferperiode af. Alle records werden verpulverd, dat is goed nieuws voor de meeste spelers, makelaars en scorebordjournalisten. Niet voor het voetbal, oordeelt Frank Van Laeken.