'Belgische hoogconjunctuur in de koers... voor even'

'Belgische hoogconjunctuur in de koers... voor even'

Jonas Creteur - Leider in de WorldTour met Greg Van Avermaet én in het landenklassement van de World Ranking: het Belgische wielrennen beleeft hoogdagen. Voorlopig althans, zo schrijft onze wielerspecialist Jonas Creteur.

  •  

'Waarom Kanté de beste speler in de Premier League is'

Matthias Stockmans - Eden Hazard en Romelu Lukaku hebben meer dan hun best gedaan, maar eigenlijk hoort de Franse werkmier N'Golo Kanté zondag de PFA Player of the Year Award te ontvangen, schrijft Matthias Stockmans, redacteur van Sport/Voetbalmagazine. En dat vindt ook Hazard zelf.

'Waarom al dat zelfbeklag bij Michel Preud'homme?'

Jacques Sys - Dat de wedstrijd tussen KV Oostende en Zulte Waregem de meest genietbare van het afgelopen weekend in play-off 1 was, zegt alles, vindt Jacques Sys.

Krijgt Antwerpen straks ook een SAS, een Stadion aan de Stroom?

Frank Van Laeken - Terwijl het Brusselse Eurostadion voor altijd gedoemd lijkt om in het maquettestadium te blijven steken, wordt in Antwerpen luidop gedroomd van een gemeenschappelijk voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot-Wilrijk. Alweer. Maar de sterren staan gunstiger dan tien of twintig jaar geleden, beoordeelt Frank Van Laeken.

'De invoering van financiële fair play kan ons voetbal op z'n kop zetten'

François Colin - De invoering van een systeem van financiële fair play in ons land zou zware consequenties hebben voor verschillende clubs, schrijft François Colin. 'We moeten van voetbal weer een spel te maken waar hard werken en slim zijn op het voetbalveld doorslaggevend zijn'

'Analyseren is zilver, zweten is goud'

Kristof De Mey - 'De rol van sporttechnologie en data analyse wint sterk aan belang, maar kent zijn beperkingen.' Aldus Kristof De Mey, sporttechnoloog.

'René Weiler zou nooit Kerstmis halen, en zie nu'

Jacques Sys - In de geschiedenis van Anderlecht is Weiler nog altijd niet meer dan een voetnoot, maar hij heeft wel een ploeg neergezet, schrijft Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.