'Hebzucht is niet alleen bij politici, maar ook bij voetballers kwalijk'

'Hebzucht is niet alleen bij politici, maar ook bij voetballers kwalijk'

François Colin - 'Het is logisch dat voetballers tijdens hun vrij korte carrière zo veel mogelijk proberen te verdienen,' vindt François Colin, 'maar moeten we aanvaarden dat de amateurclubs, de basis van het voetbal, moeten opdraaien voor hun hebzucht?'

  •  

'Waarom AA Gent niet mag uitslapen'

Thomas D'havé - AA Gent speelt deze week op donderdagavond in Londen tegen Tottenham en op zondagavond thuis tegen Excel Mouscron en maakt zich zorgen over de korte recuperatietijd. Hoe kan het in de gegeven omstandigheden zijn herstel optimaliseren? Het advies van Thomas D'havé.

Hoe de Gouden Schoen groeide

Jacques Sys - Het is opvallend dat er midden alle evoluties niet werd geraakt aan de authenticiteit van het referendum, vindt Jacques Sys. 'Ook niet in een tijd dat de betere Belgische voetballers naar het buitenland trekken.'

'Weg met de tweede zit in het voetbal'

Frank Van Laeken - Nooit eerder werd er in de Jupiler Pro League zoveel aan spelers uitgegeven in de maand januari als in de pas afgesloten transferperiode. Een pervers systeem, vindt Frank Van Laeken.

'KV Kortrijk: rood-wit van schaamte'

Joost Devriesere - 'Wat haalt een nieuwe voetbaltempel uit als de oude na elke wanprestatie steeds minder gevuld raakt', vraagt Knack Focus-journalist en KVK-supporter Joost Devriesere zich af.

'FIFA moet ingrijpen tegen competitievervalsing door Afrika Cup'

François Colin - 'Clubs weten wanneer de Afrika Cup plaatsvindt en hebben dus weinig reden tot klagen. Toch zou de FIFA moeten ingrijpen,' schrijft François Colin. 'Vooral in het belang van de Afrikaanse voetballers.'

WK met 48: 'Voor geld danst de beer'

Peter t'Kint - Commentaar van Sport/Voetbalmagazine-journalist Peter T'Kint bij de beslissing van de Wereldvoetbalbond FIFA om het WK vanaf 2026 uit te breiden naar 48 landen, in plaats van de huidige 32.

Andres Iniesta, de artiest die de Gouden Bal verdient

Raf Willems - Blogger en schrijver Raf Willems van De Witte Duivel pleit, naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Bal aan Cristiano Ronaldo, voor een oeuvreprijs voor Andrés Iniesta.