Haal de gokchinees ook van het voetbalscherm

Sammy Mahdi en Pieter-Jan Crombez (Jong CD&V) - De start van het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur, en daar profiteren talloze gokkantoren en online casino's van. Intussen kampen 46.000 mensen in ons land met een drugsverslaving, die vaak op jonge leeftijd begon. Tijd voor een regulering die jongeren beschermt tegen gokverslavingen, zeggen JONGCD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Pieter-Jan Crombez, nationaal bureaulid JONGCD&V.

'Ergens blijft Romelu Lukaku een ruwe diamant'

Jacques Sys - Romelu Lukaku vindt in de Premier League veel beter zijn draai dan met de Rode Duivels waar de ruimte veel beperkter is en hij soms onbeholpen oogt. Het maakt van Lukaku niet de meest populaire international, weet Jacques Sys. 'Maar hij gaat resoluut zijn eigen weg en past binnen het voetbal dat José Mourinhopredikt.'

'De Duitse weelde was nooit zo groot als nu'

Jacques Sys - Duitsland beschikt op dit moment over een reusachtige reservoir van getalenteerde voetballers, concludeert Jacques Sys na het EK U21 en de Confederations Cup.

'De beste futsalspelertjes moeten kiezen, maar dat blijft altijd verliezen voor zo'n kind'

Andy De Smet - Andy De Smet, vader van een zoontje dat bij Club Brugge én bij Squadra Mouscron speelt, verklaart zijn enthousiasme voor het initiatief van de KBVB en Voetbal Vlaanderen om een jeugdzaalvoetbalcompetitie te organiseren voor futsalclubs én veldvoetbalclubs. 'De beste futsalspelertjes worden gedwongen om te kiezen. Maar kiezen blijft altijd verliezen voor zo'n kind'.

'Saai zal het op de Bosuil niet worden'

Jacques Sys - Antwerp verdient als grootste stad van Vlaanderen topvoetbal, en bestuurders die weten waarmee ze bezig zijn, schrijf Jacques Sys.

'Het Belgische voetbal dreigt voor heel Europa af te gaan'

François Colin - Zoals het dossier nu evolueert, of juist niet evolueert, valt niet uit te sluiten dat de nationale ploeg voor zijn thuismatchen straks moet uitwijken naar het buitenland vanwege geen geschikte thuishaven in eigen land, schrijft François Colin.

Hoe we technologie beter kunnen gebruiken in de Belgische sport

Kristof De Mey - Het aantal sportinnovaties die van nut kunnen zijn is niet meer bij te houden. Maar wat daarvan momenteel gebruikt wordt in België kan je op één hand tellen. Kristof De Mey lijst op hoe dat beter kan.

'Videoref: te gek voor woorden dat scheidsrechter eindbeslissing behoudt'

François Colin - De conservatieve voetbalwereld krijgt het niet over zijn hart de macht van de man op het veld over te dragen aan iemand die minstens vijf camerastandpunten en een vertragingsmachine ter beschikking heeft, schrijft François Colin.