'Saai zal het op de Bosuil niet worden'

'Saai zal het op de Bosuil niet worden'

Jacques Sys - Antwerp verdient als grootste stad van Vlaanderen topvoetbal, en bestuurders die weten waarmee ze bezig zijn, schrijf Jacques Sys.

  •  

'Het Belgische voetbal dreigt voor heel Europa af te gaan'

François Colin - Zoals het dossier nu evolueert, of juist niet evolueert, valt niet uit te sluiten dat de nationale ploeg voor zijn thuismatchen straks moet uitwijken naar het buitenland vanwege geen geschikte thuishaven in eigen land, schrijft François Colin.

Hoe we technologie beter kunnen gebruiken in de Belgische sport

Kristof De Mey - Het aantal sportinnovaties die van nut kunnen zijn is niet meer bij te houden. Maar wat daarvan momenteel gebruikt wordt in België kan je op één hand tellen. Kristof De Mey lijst op hoe dat beter kan.

'Videoref: te gek voor woorden dat scheidsrechter eindbeslissing behoudt'

François Colin - De conservatieve voetbalwereld krijgt het niet over zijn hart de macht van de man op het veld over te dragen aan iemand die minstens vijf camerastandpunten en een vertragingsmachine ter beschikking heeft, schrijft François Colin.

'Nu moeten ze op de Bosuil hun sportieve uitbouw in orde krijgen'

Peter t'Kint - "'t Stad telt opnieuw drie eersteklassers!' Zo staat het dezer dagen op de website van Berchem Sport, de kampioen in de tweede Amateurliga B. Sinds gisteren en de laatste stuiptrekking van Eddy Wauters die het BAS van tafel veegde, klopt het.

'Francky Dury kon voetbalgeschiedenis schrijven, maar deed het niet'

Dirk Vandenberghe - Sportjournalist Dirk Vandenberghe kijkt terug op de horrortackle van Zulte Waregemspeler Henrik Dalsgaard afgelopen weekend. 'Francky Dury, een gentlemen en uiterlijk doorgaans van het rustige, kordate type, had daar een voorbeeld kunnen stellen.'

'Belgische hoogconjunctuur in de koers... voor even'

Jonas Creteur - Leider in de WorldTour met Greg Van Avermaet én in het landenklassement van de World Ranking: het Belgische wielrennen beleeft hoogdagen. Voorlopig althans, zo schrijft onze wielerspecialist Jonas Creteur.

'Waarom Kanté de beste speler in de Premier League is'

Matthias Stockmans - Eden Hazard en Romelu Lukaku hebben meer dan hun best gedaan, maar eigenlijk hoort de Franse werkmier N'Golo Kanté zondag de PFA Player of the Year Award te ontvangen, schrijft Matthias Stockmans, redacteur van Sport/Voetbalmagazine. En dat vindt ook Hazard zelf.