Red Panthers verliezen openingsduel tegen Nieuw-Zeeland

(Belga) De Belgische hockeyvrouwen zijn met een nederlaag begonnen aan hun WK in het Nederlandse Den Haag.

In hun openingswedstrijd in groep A verloren de Red Panthers vandaag met 4-3 (rust: 3-0) van Nieuw-Zeeland, het nummer 5 op de wereldranglijst. België staat twaalfde. Volgende week maandag (2/6) speelt het team van coach Pascal Kina tegen Nederland. Daarna volgen duels tegen Australië (5/6), Zuid-Korea (7/6) en Japan (9/6). Het toernooi eindigt met de klassementsmatch(en). De Red Panthers hielden in het eerste kwartier gelijke tred met de Black Sticks. Jill Boon mocht twee strafcorners nemen, maar scoren lukte niet. Het brak de Belgen zuur op, want Nieuw-Zeeland toonde zich een pak efficiënter. Krystal Forgesson scoorde in de 20e en 26e minuut na een strafcorner. Net voor de kampwissel maakte Anita Punt er, opnieuw na een strafcorner, 3-0 van. Vijf minuten na de pauze diepte aanvoerder Kayla Whitelock de voorsprong van Nieuw-Zeeland verder uit tot 4-0. Toch lieten de Belgen de schouders niet hangen. Via Barbara Nelen (42.) en Emilie Sinia (49.) kwamen de roodhemden terug tot 4-2. Een kwartier voor tijd zaten de Belgen weer helemaal in de wedstrijd nadat Stephanie De Groof er met een strafbal 4-3 van maakte. Het slotoffensief bracht echter geen vierde treffer. Nieuw-Zeeland scoorde evenmin nog een keer, onder meer dankzij enkele knappe reddingen van doelvrouw Aisling D’Hooghe. (Belga)