Rode Duivels – Dries Mertens bezorgt Belgen in slotfase 1-0 zege tegen Tunesië

(Belga) De Rode Duivels hebben zaterdag in hun laatste oefeninterland op Belgische bodem voor hun afreis naar Brazilië Tunesië een 1-0 nederlaag toegediend. In de ‘uitwuifwedstrijd’ in een opnieuw tot de nok gevuld en zinderend Koning Boudewijnstadion bezorgde Dries Mertens de Belgen in minuut 89 de nipte zege tegen de selectie van Georges Leekens. De partij werd in de eerste helft drie kwartier stilgelegd omwille van een fikse hagelbui.

De eerste helft van de partij had weinig om het lijf, de ruime onderbreking buiten beschouwing gelaten. De Belgen hadden wel veldoverwicht en creëerden enkele kansjes, maar het was steeds net niet. Na de pauze vielen Mertens, Vanden Borre, Chadli, Lukaku en Januzaj in bij de Belgen, maar de troepen van Wilmots misten inspiratie en kansen bleven bijzonder schaars. Elf minuten voor tijd zeilde een streep van Vertonghen wel net naast en diezelfde Vertonghen vond luttele minuten later de Tunesische goalie op zijn weg. Vanden Borre kopte nog nipt naast, maar in minuut 89 was het wel raak. Chadli bediende Mertens en die tikte beheerst binnen. De Tunesiërs speelden het laatste halfuur overigens met zijn tienen, na de tweede gele kaart voor Jemaa, bij de Belgen werd Lukaku nog gewisseld na een enkelblessure. Zondagmorgen traint de selectie van Marc Wilmots nog een laatste keer in het Koning Boudewijnstadion, dinsdagmorgen vertrekken de Rode Duivels naar Sao Paulo en op 17 juni geven ze in hun eerste wedstrijd in groep H Algerije partij. . (Belga)