Buikvirus teistert tennistoernooi Indian Wells

© Reuters

Ruim tien tennissterren haken af tijdens het tennistoernooi. Ook Roger Federer voelt zicht slapjes.

Petra Kvitova (WTA-3), het derde reekshoofd op de WTA-ranglijst, is het laatste slachtoffer dat het virus eist in het Californische tennistoernooi. Na haar verrassende uitschakeling in de derde ronde van het enkelspel geeft ze nu forfait voor het dubbelspel waar ze een paar vormde met eerste reekshoofd Victoria Azarenka (WTA-1).

Voedselvergiftiging

De toernooiorganisatie sluit uit dat de spelers een voedselvergiftiging opliepen in haar eigen restaurant. “Er woedt een virus in het zuiden van Californië. Het verspreidt zich via de lucht en via lichaamscontact. De symptomen van de ziekte zijn misselijkheid, braken, koorts en diarree. Na een of twee dagen is dat voorbij,” maakt de organisatie bekend.

Uitgevallen dames

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA-3) is al de tiende atleet die noodgedwongen uit het toernooi stapt. Bij de dames stapten de Amerikaanse Vania King (WTA-58), de Tsjechische Magdalena Rybarikova (WTA 83), de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands (WTA-75), de Russische Vera Zvonareva (WTA-9) en de Italiaanse Franscesca Schiavone (WTA-12) al eerder uit de BNP Parisbas Open.

Roger Federer

Bij de heren zijn de Italiaan Andrea Seppi (ATP-46), de Duitser Phillip Kohlschreiber (ATP-34), de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-20) en de Fransman Gaël Monfils (ATP-14) ook vroegtijdig uit het toernooi gestapt. Na zijn overwinning tegen de Amerikaan Denis Kudla gaf tennisgrootmeester Roger Federer al aan dat hij zich ook niet optimaal voelt. “Het maakt niet zo zeer uit van waar het komt want er gaat ook iets rond binnen onze familie. Maar ik ben er het beste van af (van mijn familie red.), gelukkig ben ik de tennisspeler in de familie,” grapte de winnaar van 16 grand slams op de persconferentie. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content