David Goffin stunt niet tegen Novak Djokovic, maar 'put vertrouwen'

01/04/16 om 21:45 - Bijgewerkt om 23:59

David Goffin (ATP-15) is er in de halve finales van het Masters 1.000-toernooi van Miami (6.134.605 dollar) niet in geslaagd te stunten tegen 's werelds nummer een Novak Djokovic. De 25-jarige Luikenaar bood wel stevig weerwerk aan de 28-jarige Serviër, eerste reekshoofd en titelverdediger op het hardcourt in Florida.

David Goffin stunt niet tegen Novak Djokovic, maar 'put vertrouwen'

David Goffin © USA Today Sports

Pas na 2 uur en 5 minuten stond de al bij al nipte 7-6 (7/5), 6-4 eindstand op het bord.

"Na zo'n toernooi en zo'n wedstrijd kan je niet anders dan tevreden zijn, al is er na elke nederlaag natuurlijk ook wel wat ontgoocheling", reageerde David Goffin na afloop.

"Er waren mogelijkheden in de eerste set, het kwam op een paar punten aan, maar tegen Novak Djokovic is het altijd moeilijk. Hij speelt zo solide en geeft nooit iets weg. Ik ben heel tevreden over mijn niveau en zie de toekomst rooskleurig in. Dit geeft veel vertrouwen."

"De jongste maand heb ik het gevoel dat ik met mijn ogen dicht kan spelen. Alles lukt. Dat is het resultaat van veel trainingsarbeid. Stap voor stap word ik beter en beter, voel ik me ook beter. Ik hoop dat ik constant progressie kan blijven maken."

'Uitputtend'

"Het was een moeilijke en uitputtende wedstrijd", verklaarde Djokovic, die zondag als eerste speler in de geschiedenis voor de derde keer op rij de "Sunshine Double" (Indian Wells/Miami) kan realiseren. "Er waren veel intense rally's. Het was vaak een dubbeltje op zijn kant en het had best in het voordeel van Goffin kunnen uitdraaien."

Het Japanse zesde reekshoofd Kei Nishikori (ATP-6) en de Australiër Nick Kyrgios (ATP-26) strijden om de tweede finaleplaats.

David Goffin bereikte twee weken terug ook al de halve finales in Indian Wells, met Miami één van de belangrijkste toernooien na de vier Grand Slams. Vrijdag leed Goffin zijn zesde nederlaag van het seizoen. Daar staan zestien zeges tegenover. Zijn parkoers in Miami brengt hem zijn hoogste klassering op de wereldranglijst op. Maandag wordt hij de nummer twaalf of dertien. Een veertiende stek in juli van vorig jaar was zijn hoogste ranking tot nu toe.

(Belga/RR))

Onze partners