David Goffin valt als laatste Belg uit top 100, Kirsten Flipkens blijft twintigste

© REUTERS

Er staat geen enkele Belgische man meer in de top 100 van de wereldranglijst tennis. David Goffin, die nog steeds revalideert van een polsbreuk, moet negentien plaatsen inleveren. Kirsten Flipkens behoudt op de nieuwe WTA-ranking haar twintigste plaats.

Er staat geen enkele Belgische man meer in de top 100 van de wereldranglijst tennis. David Goffin, die nog steeds revalideert van een polsbreuk, moet negentien plaatsen inleveren. Hij is nu 111e. Kirsten Flipkens behoudt op de nieuwe WTA-ranking haar twintigste plaats.

De 22-jarige Luikenaar Danny Goffin blijft wel de hoogst gerangschikte Belg. De inmiddels gestopte Xavier Malisse staat 128e (-6). Dan volgen Ruben Bemelmans (150e, +4), Steve Darcis (161e, +4), Olivier Rochus (175e, -8) en Niels Desein (200e, +4).

De top 10 wijzigde niet. De Spanjaard Rafael Nadal behoudt de eerste plaats voor de Serviër Novak Djokovic en de Spanjaard David Ferrer. De Brit Andy Murray is vierde, voor de Argentijn Juan Martin Del Potro. Die laatste verlengde zondag zijn titel in het Zwitserse Bazel door in de finale thuisspeler Roger Federer te verslaan. De Zwitser
volgt op de ATP-ranking net na Del Potro.

Mikhail Youzhny wint door zijn toernooizege in Valencia, waar hij in de finale titelhouder Ferrer versloeg, zes plaatsen. De Rus wipt van 21 naar 15.

Kirsten Flipkens blijft twintigste op wereldranglijst

Kirsten Flipkens behoudt op de nieuwe WTA-ranking haar twintigste plaats. ‘Flipper’ kwam afgelopen week niet in actie. Ze zette op het toernooi in Luxemburg een punt achter haar seizoen. Op 11 december is ze wel van de partij op de Kim Clijsters Invitational in het Antwerpse Sportpaleis.

Ook de positie van Yanina Wickmayer verandert niet. ‘Wicky’, die deze week aantreedt in het Chinese Nanjing, is 60e. Helemaal bovenaan de ranking bevestigde Serena Williams haar suprematie door zondag voor de vierde keer in haar carrière de Masters te winnen.

De Amerikaanse heeft een erg ruime voorsprong op de Wit-Russische Victoria Azarenka en Li Na. De Chinese haalde in Istanboel de finale en wipt op de ranking van vijf naar drie. Daardoor zakken de Russin Maria Sharapova en de Poolse Agnieszka Radwanska een plaats. Het zijn de enige wijzigingen in de top 30.






Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content