Flipkens verliest 20 plaatsen op wereldranglijst

© BelgaImage

Kirsten Flipkens verliest 20 plaatsen op de maandag gepubliceerde WTA-ranking. Ze is nu 46e. Yanina Wickmayer, van 69 naar 65, en Alison Van Uytvanck, van 89 naar 82, boeken dan weer enkele plaatsen winst na hun prestaties op Wimbledon.

Flipkens had op de All England Club veel punten te verdedigen. In de editie van vorig jaar bereikte ze er immers de halve finales. Dit jaar eindigde het verhaal van ‘Flipper’ in de derde ronde, nadat ze in drie sets verloor van de Duitse Angelique Kerber.

Wickmayer ging er op het Londense gras uit in de tweede ronde. Ze werd in twee sets uitgeschakeld door de 16-jarige Kroatische Ana Konjuh. De tweede ronde was ook het eindstation voor Van Uytvanck. Zij moest naar huis na verlies in twee sets tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova. Het was voor Van Uytvanck de eerste keer dat ze zich voor de tweede ronde van een grandslamtoernooi wist te plaatsen.

Top drie

De top drie van de WTA-ranking blijft ongewijzigd met de Amerikaanse Serena Williams op de eerste plaats, gevolgd door de Chinese Li Na en de Roemeense Simona Halep, halve finaliste op Wimbledon. De Tsjechische Wimbledon-winnares Petra Kvitova stijgt van de zesde naar de vierde plaats. De Canadese Eugenie Bouchard, finaliste op Wimbledon, is opgeklommen van de 13e naar de zevende plaats. De Tsjechische Lucie Safarova, die zich in Londen bij de laatste vier schaarde, boekt zes plaatsen winst en is 17e.

Partner Content