Goffin: ‘Het liefst zou ik Wimbledon winnen’

© Belga Image

Tijdens de eerste week van Roland Garros laten we elke dag een van de Belgische deelnemers aan het woord.

Wie verbergt zich achter David Goffin ?

Zijn engelengezicht en zijn magische slagen leverden hem de bijnaam Harry Potter op toen hij in 2012 in de achtste finale in Roland Garros raakte. Drie jaar later is het een echte man die in Parijs toekomt. De 24-jarige Luikenaar kreeg een andere dimensie door het voorbije seizoen zijn twee eerste titels bij het ATP binnen te halen en zo de 20 beste van de wereld te vervoegen. Maar wie zit er achter de speler die tussen juli en oktober 2014 Roger Federer in hoogsteigen persoon verblufte met een verbijsterende reeks van 44 overwinningen en 48 matchen?

Er wordt veel gezegd over David Goffin. Dat hij talentvol is maar wat fragiel. Dat hij eruit ziet als de ideale schoonzoon. Dat hij verlegen is. Wat is daar precies van aan? “Ik ben gereserveerd maar redelijk zen. Mijn belangrijkste kwaliteit? Ik zou zeggen vriendelijkheid” vertelt hij. ‘Ik ben ook een werker. Ik ben ambitieus en wil slagen. Mijn grootste gebrek? Ik ben nogal intolerant. Tegenover mezelf, want ik heb nooit ruzie gemaakt met iemand. En op een tennisveld kan ik een beetje mopperig zijn…’, glimlacht hij.

Als hij niet op een tennisbal slaat, klopt David Goffin op … een golfbal. Dankzij Olivier Rochus, zijn voormalige medespeler in de Daviscup, ontdekte hij de swing drie jaar geleden in Miami. ‘Ik ben er verzot op! Ik wandel in de vrije natuur en dat bevrijdt de geest’. David Goffin is ook cinefiel. ‘Ik zie alle filmgenres graag maar heb een zwak voor Franse films. Zo ben ik voor Les Petits Mouchoirs gevallen. Ik heb geen favoriete actrice. Ik zie er verschillende graag spelen zoals Anne Hathaway of Jennifer Aniston‘.

Door zijn omzwervingen op de circuits heeft David Goffin al veel van de wereld gezien. ‘Ik zou in New York kunnen wonen” heeft hij zelfs gezegd tijdens de U.S. Open. ‘Het is een ongelofelijke stad. Alles is er gigantisch. Ik vind de sfeer er fantastisch’. Hij apprecieert ook Parijs. ‘Ik flaneer graag op de Champs-Élysées, en bezoek graag mooie plekken als de Eiffeltoren, Notre-Dame of het Louvre. En in Parijs zijn er veel leuke brasserieën om ’s avonds te gaan eten.’

David Goffin droomt ervan een grandslamtoernooi te winnen. ‘Is dat niet het mooiste voor een tennisspeler? Je moet een beetje geluk hebben. Als ik mocht kiezen zou ik graag Wimbledon winnen. Het is de meest mythische, mijn favoriet ook al moet de US Open winnen in het Arthur Ashe stadium geweldig zijn…’

Serge Fayat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content