Kirsten Flipkens strandt in achtste finales

© Belga

Kirsten Flipkens (WTA 61) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch tennistoernooi bij de vrouwen.

De 30-jarige Kirsten Flipkens verloor in de achtste finales in twee sets met 6-4 en 6-3 van de twee jaar jongere Duitse Laura Siegemund (WTA 32). De wedstrijd duurde 1 uur en 32 minuten.

In de eerste set moest Flipkens, die het vaak oneens was met de beslissingen van de umpire, meteen haar opslagspel inleveren. Daarna verdedigde haar Duitse opponente met succes haar break voorsprong. In set twee volstonden drie breaks (tegenover één voor Flipkens) voor Siegemund om de wedstrijd met 6-3 te besluiten. Siegemund treft in de kwartfinales de winnares van het duel tussen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 4) en Monica Puig (WTA 34) uit Puerto Rico.

Maandag profiteerde Flipkens van de opgave in de tweede ronde van haar Tsjechische tegenstandster Lucie Safarova (WTA 29), die er voor de start van de tweede set de brui aan gaf.

In de eerste ronde had Flipkens zaterdag voor een stuntzege gezorgd tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6), die ze in drie sets uit het toernooi kegelde. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content