Serena Williams evenaart Chris Evert en Martina Navratilova

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Serena Williams heeft voor de zesde keer in haar carrière en voor het derde jaar op rij de US Open gewonnen. In totaal heeft de 32-jarige Amerikaanse nu 18 grandslamtitels op haar palmares staan, evenveel als Chris Evert en Martina Navratilova.

De Duitse Steffi Graf is nog steeds recordhoudster met 22 grandslamzeges sinds het begin van de Open Era (de Engelse term die de periode van het professionale tennis van 1968 tot nu aanduidt). De Australische Margaret Court boekte 24 zeges, waarvan 11 in de Open Era.

‘Nummer 18. Ik wacht er al sinds het begin van het jaar op,’ reageerde Williams. ‘Eigenlijk geloofde ik niet dat het dit seizoen nog zou lukken. Dit is een hele eer en het voelt zo goed. Ik ben bijna sprakeloos. Ik ben zo dankbaar dat ik dit jaar toch nog een grandslam beet heb’.

Twee sets

Williams, het nummer één op de WTA-ranking en dus topfavoriete in New York, haalde het in de finale in twee sets van ’s werelds nummer elf, de Deense Caroline Wozniacki. Na 1 uur en 15 minuten stonden de 6-3, 6-3 setstanden op de tabellen in het Arthur Ashe Stadium.

De jongere zus van Venus Williams won de US Open eerder ook al in 1999, 2002, 2008, 2012 en 2013. In 2001 en 2011 was ze er verliezend finaliste.

Grand Slams

Haar eindwinst in The Big Apple is een opsteker voor Williams, want dit jaar deed ze het verre van uitstekend op de Grand Slams. Op de andere toernooien haalde ze geen enkele keer de kwartfinales. Op de Australian Open strandde ze in de vierde ronde, op Roland Garros werd ze al in de tweede ronde uitgeschakeld en op Wimbledon raakte ze niet verder dan de derde ronde.

Voor ex-nummer één Wozniacki, die nog geen enkel grandslamtoernooi kon winnen, was het haar tweede finale op de US Open, na die in 2009. Ze verloor toen van Kim Clijsters.

Williams tussen Navratilova (L) en Evert.
Williams tussen Navratilova (L) en Evert.© Reuters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content