Wickmayer, Goffin en Malisse halen derde ronde van Wimbledon

© Reuters

De Belgen blijven het goed doen op het grandslamtoernooi in Londen.

David Goffin (ATP 70) kwalificeerde zich voor de derde ronde dankzij winst in vier sets (4-6, 6-4, 6-1 en 6-3) tegen de Amerikaan Jesse Levine (ATP 106). De wedstrijd duurde 2 uur en 27 minuten. Het was hun eerste onderlinge ontmoeting.

Goffin kreeg na zijn stunt eerder deze maand op Roland Garros, waar hij vanuit de kwalificaties de vierde ronde haalde, een wildcard voor Wimbledon. Hij staat er voor het eerst op de hoofdtabel. In de eerste ronde had Goffin de Australiër Bernard Tomic, het 20e reekshoofd en in 2011 nog kwartfinalist in Londen, uitgeschakeld. Zijn tegenstander in de derde ronde wordt de Brit James Ward (ATP 173) of de Amerikaan Mardy Fish (ATP 12), het tiende reekshoofd.

Xavier Malisse (ATP 75) verzekerde zich van een plaatsje bij de laatste 32 door te winnen van de Fransman Gilles Simon, het dertiende reekshoofd, in drie sets. Na 2 uur en 30 minuten tennis stond de 6-4, 6-4 en 7-6 (7/5) eindstand op het bord.

De 31-jarige Kortrijkzaan speelt om een plaats in de vierde ronde (achtste finales) tegen de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 16). Tien jaar geleden bereikte Malisse de halve finales in Londen, zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi. Vorig jaar strandde hij in de vierde ronde op de All England Club.

Yanina Wickmayer (WTA-36) versloeg de Kazachse Galina Voskoboeva (WTA-57) in 2 uur en 27 minuten met 4-6, 6-3 en 8-6. In de derde ronde (1/16 finales) neemt de 22-jarige Vlaams-Brabantse het op tegen de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA-37). Die schakelde de Française Alize Cornet (WTA-60) met 6-2 en 6-1 uit.

Het wordt de tweede ontmoeting tussen Wickmayer en de 21-jarige Paszek. In december 2007 bleek de Oostenrijkse in de eerste ronde in Auckland met 7-6 (9/7) en 6-1 te sterk. Vorig jaar zette ‘Wicky’ haar beste resultaat tot nu toe neer op het Londense gras, toen ze de achtste finales haalde. Daarin werd ze uitgeschakeld door de latere winnares Petra Kvitova (WTA-4). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content