5 spectaculaire records in de groepsfase van de Champions League

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De poulefase van de Champions League was er een met behoorlijk wat spektakel, zo bewijzen ook deze vijf records.

BATE Borisov

Op de zesde en laatste speeldag verzekerde BATE Borisov zich nog van de trofee voor slechtste defensie ooit in de groepsfase van de Champions League. De Wit-Russen incasseerden in zes wedstrijden maar liefst 24 tegendoelpunten. Het vorige record stond op naam van GNK Dinamo Zagreb met 22 tegentreffers in 2011-2012. BATE Borisov, dat enkele jaren geleden nog RSC Anderlecht uit het toernooi hield, werd in verscheidene matchen vernederd (6-0 tegen Porto, 0-7 en 0-5 tegen Shakhtar Donetsk). Gisteren in Bilbao werd het 2-0.

Messi en Ronaldo

Het legendarische doelpuntenrecord van de vroegere Real Madrid-aanvaller Raul, die 71 keer raak schoot in de Champions League, is tijdens de poulefase meteen door twee spelers verbroken. Juist ja: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De 27-jarige Argentijn van Barcelona is nu alleen recordhouder met 74 goals, maar de 29-jarige Portugees van Real Madrid zit hem dicht op de hielen met 72 doelpunten.

Luiz Adriano

De vijf doelpunten van Luiz Adriano voor Shakhtar Donetsk tegen BATE Borisov (0-7), zijn géén nieuw record (Messi had hem dat al voor gedaan), zijn vier goals in één helft wel. De 27-jarige Braziliaan speelde BATE Borisov op een hoopje en onttroonde met zijn vijf treffers meteen ook Andrey Vorobey als clubtopschutter van de Oekraïeners.

Doelpuntenfestijn

De derde speeldag van de groepsfase was goed voor een spectaculaire 40 doelpunten. Nooit eerder was zoveel gescoord op één avond met acht Champions Leaguewedstrijden. Het was de avond waarop Shakhtar Donetsk met 0-7 ging winnen bij BATE Borisov, maar nog spectaculairder was de 1-7 pandoering die het AS Roma van Rode Duivel Radja Nainggolan op eigen veld van Bayern München kreeg.

Spaanse zegerecord

Real Madrid gaat met een perfecte 18 op 18 als groepswinnaar door in poule B. Dat is op zich geen record (Real deed het al eens in 2011-2012, AC Milan in 1992-1993, PSG in 1994-1995, Spartak Moskou in 1995-1996 en Barcelona in 2002-2003, nvdr.), maar ze maken wel dat De Koninklijke nu 19 wedstrijden op rij heeft gewonnen in alle competities samen. Daarmee verbeteren de troep van trainer Carlo Ancelotti het Spaanse record dat op naam van FC Barcelona stond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content