Anderlecht geeft voorsprong uit handen tegen Arsenal: 1-2

Nadat Anderlecht enigszins gevleid op voorsprong was gekomen, liet het uiteindelijk nog de winst aan Arsenal dat twee late goals scoorde: 1-2.

Landskampioen RSC Anderlecht kon de winst dus niet vasthouden tegen Arsenal op de derde speeldag in poule D van de Champions League.

De Brusselaars kwamen na 71 minuten op voorsprong via Andy Najar en de wedstrijd werd 89 minuten lang gecontroleerd, tot Kieran Gibbs en Lukas Podolski met twee late doelpunten het Astridpark in diepe rouw dompelden.

Verder dan een zwakke poging van Santi Cazorla raakte Arsenal in de eerste helft niet, want Anderlecht – zonder Mitrovic en Suarez in de basis – oogde fris en eiste het balbezit op. Frank Acheampong en Ibrahima Conté creëerden enkele leuke acties over links, maar concrete doelpogingen volgden daar niet uit.

Najar

Vlak na rust werd een goed schot van Conté van binnen de zestien door Nacho Monreal maar net afgeweerd. In minuut 55 prikte Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey dan weer zijn schotje net naast de paal van Proto. De RSCA-goalie moest zeven minuten later alles uit de kast halen om een doorgebroken Cazorla af te stoppen.

En dan was het moment van Anderlecht-middenvelder Andy Najar gekomen: goede actie van Dennis Praet op rechts, en de Hondurees kon diens voorzet binnenkoppen, 1-0 na 71 minuten. Een briljant opwippertje van Vanden Borre voor 2-0 belandde vijf minuten later op de lat.

Anderlecht leek eindelijk overwicht te verwerven. In minuut 84 bracht Hasi Matias Suarez nog in het spel, en die faalde meteen oog in oog met Arsenal-doelman Martinez. Steven Defour zette een minuut later het overwicht van Anderlecht nog eens in de verf met een kanonschot op de benen van diezelfde Martinez. Die gemiste kansen zullen ze zich in Brussel nog lang herinneren, want Kieran Gibbs schoof de 1-1 in minuut 89 binnen op voorzet van Chambers en helemaal in het slot knalde Lukas Podolski nog raak voor 1-2.

In de andere wedstrijd in deze poule ging Dortmund in Galatasaray winnen met 0-4.

Andere wedstrijden

Real Madrid ging met 0-3 winnen bij het Liverpool van Rode Duivel Simon Mignolet.

Titelverdediger Real had op Anfield genoeg aan een dolle twintig minuten voor de pauze om drie keer raak te treffen. Cristiano Ronaldo scoorde na 23 minuten de openingstreffer, zijn zeventigste in de Champions League, waardoor hij nog slechts één doelpunt verwijderd is van het record van Raul. Mignolet moest zich voor de pauze nog twee keer omdraaien, na treffers van Karim Benzema (30. en 41.).

In de tweede wedstrijd in groep B boekte het Bulgaarse Ludogorets zijn eerste zege in de Champions League: 1-0 tegen het Zwitserse FC Bazel.

In groep C ging Zenit Sint-Petersburg, met Nicolas Lombaerts en Axel Witsel aan de aftrap, met 2-0 onderuit bij het Duitse Bayer Leverkusen.

In de andere wedstrijd in groep C geraakte AS Monaco niet voorbij Benfica (0-0).

In groep A zorgde Olympiakos voor een kleine verrassing door in eigen huis de Italiaanse kampioen Juventus met 1-0 te kloppen. In de tweede wedstrijd in groep A veegde Atlético de vloer aan met Malmö (5-0).