Anderlecht wint met 1-0 tegen Olympiakos

© Belga

RSC Anderlecht heeft tegen een stug Olympiakos een goede uitgangspositie verworven in de heenmatch van de 16e finales in de Europa League.

In het Constant Vanden Stock-stadion trok paars-wit met 1-0 aan het langste eind. Kara Mbodji (67.) tekende voor de enige treffer. De terugmatch vindt volgende week donderdag plaats in het Georgios Karaiskakis-stadion.

De Belgische recordkampioen stak in de zesde minuut de neus aan het venster. Filip Djuricic profiteerde van een slechte terugspeelbal bij de Grieken, maar doelman Roberto verhinderde het openingsdoelpunt. Meteen daarna miste Stefano Okaka overtuiging bij een voorzet van Alexander Büttner. Zijn kopbal ging net naast. Aan de overkant hobbelde een gekruist schot van Ideye voorlangs. Even later was de Nigeriaan opnieuw gevaarlijk voor het Anderlecht-doel, maar hij mikte op de paal. De bedrijvige Djuricic na een knappe actie en Dennis Praet zetten Roberto nog aan het werk, maar de doelman van de koploper in de Griekse eerste klasse liet zich niet verrassen.

Een bij momenten knap combinerend Olympiakos maakte het Anderlecht ook na rust lastig. Het team van Marco Silva liet het echter afweten bij de afwerking. In de 67e minuut was het Anderlecht dat mocht vieren. Roberto bokste een hoekschop slecht weg, Kara profiteerde. Na overleg met zijn lijnrechter besliste ref Ivan Bebek het doelpunt toe te kennen. Olympiakos kon de scheve situatie niet meer rechtzetten, waardoor Anderlecht volgende week met een 1-0 zege in de achterzak naar Griekenland trekt. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content