André Villas-Boas wordt manager van Tottenham Hotspur

© Belga

Krijgt de Portugees op White Hart Lane nog Rode Duivel Jan Vertonghen onder zich?

Vier maanden na zijn ontslag bij Chelsea heeft André Villas-Boas een contract voor drie seizoenen getekend bij Tottenham Hotspur. Dat bevestigt de club. De 34-jarige Portugees volgt op White Hart Lane de vorige maand ontslagen Harry Redknapp op. Voorzitter Daniel Levy gaf de voorkeur aan Villas-Boas boven ander kandidaten als de Franse ex-bondscoach Laurent Blanc, Evertonmanager David Moyes en Roberto Martinez van Wigan Athletic.

“André heeft een uitstekende reputatie dankzij zijn technische kennis en zijn capaciteit om goed georganiseerde teams te vormen die aantrekkelijk en aanvallend spelen,” aldus Levy. “Hij deelt onze langetermijnambities voor de ontwikkeling en koestering van jong talent.”

Villas-Boas mocht volgens de voorwaarden van zijn vertrek bij Chelsea niet eerder dan 1 juli voor een andere Engelse club tekenen.

Vorig jaar was Villas-Boas een van de meest begeerde jonge trainers in Europa, nadat hij met FC Porto in één seizoen de Portugese landstitel en beker én de Europa League had veroverd en dat zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Het leverde hem een contract bij Chelsea op, maar op Stamford Bridge kon hij dat succes afgelopen seizoen niet herhalen.

Mogelijk krijgt Villas-Boas bij Tottenham een Belg onder zich, want de club probeert nog steeds om Rode Duivel Jan Vertonghen van Ajax binnen te halen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content