Antonio Conte riskeert voorwaardelijke celstraf

05/04/16 om 16:05 - Bijgewerkt om 16:04

Het parket van Cremona vraagt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 8.000 euro voor huidig Italiaans bondscoach en toekomstig Chelsea-trainer Antonio Conte. Dit voor zijn aandeel in het Italiaanse omkoopschandaal 'Calcioscommesse', dat het voetbal in Italië enkele jaren geleden in een wurggreep hield.

Antonio Conte riskeert voorwaardelijke celstraf

Antonio Conte © Belga Image

Dat maakte het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA bekend.

Als trainer van tweedeklasser Siena zou Antonio Conte in het seizoen 2010-2011 op de hoogte geweest zijn van een vervalste wedstrijd op het veld van AlbinoLeffe, maar liet hij na dat aan de voetbalbond te melden. Voor die sportieve fraude kreeg hij in 2012 al een schorsing van tien maanden, die nadien in hoger beroep voor het Italiaanse Sporttribunaal teruggebracht werd tot vier maanden. Conte pleitte al die tijd onschuldig.

De uitspraak wordt nog voor de start van het EK verwacht. In Frankrijk neemt Conte het komende zomer met Italië in de groepsfase op tegen de Rode Duivels. De teams treffen elkaar op 13 juni in Lyon. Daarna speelt de Squadra tegen Zweden (17 juni in Toulouse) en Ierland (22 juni in Rijsel).

Gillet

In totaal moeten er in het Calcioscommesse meer dan honderd beschuldigden zich nog voor de rechter komen verantwoorden. KV Mechelen-doelman Jean-François Gillet, de huidige nummer drie bij de Rode Duivels, kreeg begin 2014 een schorsing van dertien maanden voor zijn aandeel in het omkoopschandaal. De feiten dateren van toen hij nog doelman was bij Bari, in de Serie B. Door de schorsing miste Gillet het WK in Brazilië. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners